На Донеччині затримали двох бойовиків

 

У Лиманському районі Донецької області поліція затримала двох колишніх бойовиків “ДНР”. Розвідник та черговий КПП терористів викриті в результаті дводенного відпрацювання, інформує Слов’янський відділ поліції ГУНП Донеччини.

У проведенні профілактичних заходів були задіяні більше 70 співробітників управління кримінальної поліції Слов’янського та Лиманського відділень поліції, а також бійці Національної гвардії України.

Встановлено, що жителі міста Сіверськ Бахмутського району, 1965 і 1975 р.н, навесні 2014 року входили до складу незаконного збройного формування “ДНР”.

Старший під час окупації рідного міста збирав та передавав терористам інформацію про розташування, чисельність та переміщення підрозділів Збройних сил України. Другий чоловік тим часом чергував на блокпості поблизу селища Ямпіль. Він здійснював незаконний огляд транспорту і громадян, а також виявляв проукраїнськи налаштованих жителів.

Після звільнення міста бойовики “залягли на дно” та почали жити звичайним мирним життям в надії на те, що їх протиправна діяльність не буде викрита.

За фактами обох правопорушень відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 – “створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності” – Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу, повідомили в поліції.

Читайте також:
СБУ на Донеччині затримала інформатора і бойовика “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна