Третина контрактників ЗСУ цього року – жінки

 

Більше третини тих, хто від початку року прийшов на контракт у Збройні сили, – жінки. Про це повідомив на брифінгу заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, передає Укрінформ.

“З початку поточного року більше 30 тисяч громадян України підписали контракт зі Збройними силами України. З цих нових контрактників більше третини – це жінки”, – сказав Долгов.

“Станом на 1 червня 2016 року у Збройних силах України проходять військову службу і працюють 49552 жінки. Серед них 17147 військовослужбовців-жінок (8,5% від загальної чисельності військовослужбовців), у тому числі 2092 офіцери (5,3%), 14607 солдат і сержантів (9,4%) та 32405 цивільного персоналу”, – зазначив заступник міністра.

Читайте також:
“Марш невидимого батальйону”: Генштаб скасував наказ про відмову приймати жінок на контракт ЗСУ. ФОТО

Фотовиставка “Жінки в ЗСУ” у стінах Міноборони: “оксюморон” і спосіб впливу на генералів

Віце-спікер ВР допоможе жінкам в армії добитися рівноправ’я з чоловіками

“Каракалеві” берети. Як в Ізраїлі в одному бойовому підрозділі служать хлопці й дівчата. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна