Сьомої черги мобілізації може не бути, – міністр оборони

 

Сьомої черги мобілізації може не бути в разі успішного набору контрактників до Збройних сил України і відсутності загострення на Донбасі. Про це він повідомив міністр оборони Степан Полторак в інтерв’ю журналу “Новое время“.

“Ми набрали майже 33 тисячі контрактників. Це 5-6 тисяч осіб щомісяця. Якщо така динаміка збережеться, то, в принципі, ми можемо перекрити нашу потребу. І тоді ми можемо обійтися без проведення мобілізації”, – сказав керівник оборонного відомства.

Генерал армії Полторак додав, що якщо цього не буде або відбудеться різке загострення на Сході, то тоді доведеться проводити нову чергу мобілізації.

Нагадаємо, Раніше президент Порошенко заявив, що в 2016 році може пройти лише одна черга мобілізації (замість трьох, як було в попередні два роки). Також міністр Полторак заявляв, що в разі нової мобілізації буде достатньо призвати 10-12 тисяч осіб.

Читайте також:
Генштаб визнав проблеми з демобілізацією п’ятої-шостої черги і назвав точніші дати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна