Генштаб визнав проблеми з демобілізацією п’ятої-шостої черги і назвав точніші дати

 

Більшість особового складу, мобілізованого торік у рамках п’ятої черги мобілізації, буде звільнено в запас у липні місяці.
Про це повідомляє в соцмережі прес-служба Генштабу, цитуючи головнокомандувача Збройних сил України Віктора Муженка.

“Генеральним штабом розроблено проект указу президента України щодо звільнення військовослужбовців п’ятої черги мобілізації в період червня – липня місяців, причому більшість особового складу буде звільнено в липні місяці. Плануємо до кінця липня завершити звільнення військовослужбовців п’ятої черги”, – зазначив генерал армії України Віктор Муженко.

Начальник Генштабу визнав, що була “певна затримка демобілізації [“п’ятої черги”]”.

Це “було пов’язано зі збільшенням інтенсивності обстрілів і загостренням загальної ситуації на Сході України, а також – із необхідністю підготувати у навчальних центрах військовослужбовців, які уклали контракти, до виконання завдань за призначенням”, – пояснив генерал Муженко.

При цьому він окреслив перспективу звільнення в запас “шостої черги” мобілізованих – останньої, яка наразі призвана до Збройних сил у рамках часткової мобілізації.

“Відповідно, планується провести звільнення шостої черги мобілізованих військовослужбовців у період серпень-вересень місяць. Все залежатиме від обстановки, яка буде на час прийняття відповідних рішень”, – зазначив начальник Генерального штабу.

Нагадаємо, цього тижня речник з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що президент Петро Порошенко готовий підписати указ про демобілізацію бійців п’ятої черги. Міноборони передасть в АП проект відповідного указу на початку наступного тижня.
Міністр оборони Степан Полторок зазначав,що демобілізація п’ятої черги може розпочатися у червні-липні 2016 року.

Мобілізації в рамках п’ятої черги почалася 20 квітня 2015 року і тривала до 8 червня. Відповідно, за прикладом попередніх черг, мобілізовані цієї черги мали б бути звільненні в запас у першій половині червня.

Читайте також:
Порошенко: Сьома черга мобіліцізації стане єдиною в 2016 році, якщо не буде ескалації в АТО

Пам’ятка “дембелям”: що потрібно забрати з армії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна