В столиці Афганістану черговий теракт забрав життя щонайменше 14 людей

 

В результаті підриву мікроавтобуса смертником в столиці Афганістану Кабулі щонайменше 14 людей загинули і дев’ять отримали поранення.

Всі загиблі і більшість поранених були громадянами Непалу, які працювали охоронцями в приватній компанії, повідомляє “ВВС“.

Відповідальність за напад узяв на себе рух “Талібан”, який заявив, що атака була спрямована “проти сил агресії” в Афганістані.

Вибух стався близько шостої ранку за місцевим часом біля дороги, що з’єднує Кабул із Джелалабадом – центром східної провінції Нангархар, що межує з Пакистаном.

Зазначимо, що атаки бойовиків “Талібану” почастішали після виведення з Афганістану основного контингенту сил НАТО в кінці 2014 року.

У жовтні минулого Барак Обама відмовився від свого плану вивести всі війська з країни до кінця свого президентського терміну в 2017 році, що було однією з його передвиборних обіцянок.

Читайте також:
Унаслідок теракту в Стамбулі загинуло 11 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна