Кремль хоче, щоб санкції проти РФ протрималися якнайдовше

 

Голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов висловився проти скасування західними країнами санкцій проти РФ. Про це він сказав в інтерв’ю програмі “Вести в субботу” каналу “Россия”, передає ТАСС.

“Особисто я хотів би, щоб санкції проти нас протрималися якомога довше, а не якнайшвидше були зняті. Це моя особиста думка”, – заявив Іванов.

“Ми довго говорили про диверсифікацію економіки… Знаєте, є така приказка: «Не було б щастя, та нещастя допомогло». Отут це якраз спрацювало”, – додав він.

Очільник кремлівської адміністрації зазначив, що “на сьогодні дві третини доходів бюджету РФ – ненафтогазові”, і назвав це колосальним прогресом.

При цьому Іванов не поспішає стверджувати, що Росія “злізла з нафтової голки”. “Ми на шляху до цього, я би так сказав”, – зазначив він.

Глава адміністрації Кремля визнав, що санкції завдали Росії “доволі серйозних збитків”, але найгірше вже позаду.
На його думку, країни ЄС вже зрозуміли, що санкції не працюють.

Хай там як, Іванов не очікує скасування санкцій проти РФ до кінця поточного року.

Як відомо, у 2014 році країни Заходу запровадиои санкції проти РФ через анексію Росією Криму й агресію проти України. Влада Росії у відповідь встановила заборону на імпорт в РФ харчових продуктів із західних країн. Пізніше США і ЄС прив’язали скасування санкцій до виконання Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також:
Меркель: Країни G7 хочуть збереження санкцій проти Росії

Сенат Франції закликав уряд скасувати санкції проти Росії

У Держдепі США заявили про намір посилити санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна