Меркель: Країни G7 хочуть збереження санкцій проти Росії

 

Країни G7 хочуть збереження санкцій проти Росії. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на полях саміту Великої сімки в Японії, повідомляє видання Finanznachrichten.de.

“Як на мене, занадто рано говорити про скасування чи полегшення [санкцій]”, – сказала бундесканцлерка. За її словами, цього “навряд чи можна очікувати”.

“В найближчі тижні ми маємо робити все можливе для досягнення прогресу у політичному врегулюванні. Масштабних бойових дій немає, але стабільного перемир’я теж немає“, – сказала Меркель, додавши, що прогресу у питанні проведення виборів в ОРДЛО теж не досягнуто.

За її словами, у фінальній заяві G7 підтвердить свою позицію, висловлену на саміті в баварському Ельмау минулого року.
Тоді лідери Великої сімки знову засудили анексію Криму і пригрозили Росії новими санкціями, якщо вона продовжить дестабілізувати Україну.

ОНОВЛЕНО. Як повідомляє Deutsche Welle, в перший день саміту Великої сімки президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Ангела Меркель відзначили певний прогрес у переговорах щодо врегулювання конфлікту в Україні.

Поряд із цим лідери США та Німеччини зауважили, що досі в цьому питанні лишається безліч проблем. Зокрема Обама звернув увагу на численні випадки насильства, а Меркель підсумувала, що з огляду на це говорити про зняття санкцій із Росії ще зарано.

Окрім питання Українт, лідери провідних держав та ЄС 26 травня також обговорили питання зростання світової економіки, міграційну кризу, ситуацію в Південно-Китайському морі та навколо Північної Кореї.

Як повідомляла “Новинарня”, раніше президент Європейської Ради Дональд Туск на саміті в Японії також висловив думку, що санкції проти Росії будуть продовжені, оскільки РФ не продемонструвала необхідного прогресу у виконанні мінських угод.

Читайте також:
Вирішальним для Савченко став телефонний тиск на Путіна
в “нормандському” форматі, – адвокати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна