Сенат Франції закликав уряд скасувати санкції проти Росії

 

Сенат Франції у середу, 8 червня, переконливою більшістю голосів проголосував за звернення до уряду з проханням поступово згорнути економічні санкції, впроваджені Європейським союзом проти Росії.

Як повідомляє “Європейська правда”, таке рішення було ухвалене на вечірньому засіданні Верхньої палати французького парламенту після 4-годинного обговорення.

Із 348 депутатів Сенату за резолюцію проголосувало 302 сенатори, проти – лише 16.

Під час дебатів у текст документа було внесено низка правок, які дещо пом’якшили позицію парламенту, висловлену в обговорюваному проекті резолюції. Зокрема, йдеться про поступове, а не одномоментне скасування санкцій.

Резолюція Сенату є політичною  рекомендацією, яку уряд не зобов’язаний виконувати.

Посольство України у Франції на своїй сторінці у “Твіттері” одразу після повідомлення про голосування Сенату закликало французький уряд “зберегти твердість” у питанні збереження санкцій проти РФ.


“Сенат проголосував за резолюцію, яка підтримує зняття санкцій з Росії. Очікуємо на твердість та мудрість уряду”, – йдеться у дописі.

Під час засідання під будівлею Сенату відбувався пікет українців, які з синьо-жовтими прапорами закликали французьких парламентаріїв не скасовувати, а навпаки – посилити санкції проти держави-агресора. Також учасники пікету скандували “Путін, виходь із Сенату!.

Раніше Верховна рада України ухвалила офіційне звернення до Сенату Франції із закликом не голосувати за дану резолюцію.

Термін санкцій, запроваджених Євросоюзом у відповідь на агресію Росії проти України, вичерпується в липні. Як очікується, Рада ЄС ухвалить рішення про продовження санкцій щодо Росії найближчими тижнями.

На зустрічі лідерів держав Великої сімки,  що відбулася 26-27 травня у Японії,  президент Франції Франсуа Олланд разом з іншими учасниками G7 підтримав збереження санкцій проти Росії.

У квітні Нижня палата парламенту Франції – Національна асамблея – також проголосувала за резолюцію, що закликає уряд країни підтримати зняття економічних санкцій проти РФ.

Тоді резолюція про зупинення санкцій була підтримана лише завдяки тому, що більшість провладних депутатів проігнорували голосування.

Читайте також:
Хто в парламенті Франції голосував за зняття санкцій з Росії і що це означає

Російська “консерва” в Італії. Регіональна рада Венето визнала анексію Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна