Країни G7 продовжили санкції проти Росії та пригрозили новими

 

Лідери країн G7 продовжили санкцій проти Росії і пообіцяли посилити їх у разі потреби. Про це йдеться в підсумковій декларації саміту, який завершився в Японії.

“Термін дії санкцій пов’язаний з повною реалізацією Росією мінських угод і повагою суверенітету України. Санкції можуть бути зняті, коли Росія виконає взяті на себе зобов’язання. Ми готові запровадити подальші обмежувальні заходи з метою тиску на Росію, якщо її дії цього вимагатимуть”, – сказано в декларації.

В декларації G7 також підтвердили важливість діалогу з Росією та зазначили, що криза на Донбасі може бути вирішена тільки дипломатичним шляхом.

Читайте також:
Порошенко – послам G7: без збройної поліцейської місії не буде миру на Донбасі

Також у декларації лідери G7 пообіцяли накласти санкції на всіх причетних до окупації Криму.

Окрім питань України, лідери країн G7 розглянули глобальні проблеми світової економіки, яка виявилася під загрозою через зростання тероризму, проблеми з мігрантами та можливий вихід з Євросоюзу Великої Британії.

Зазначимо, що лідери G7 провели в Японії дводенні переговори. Лідери США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Канади та Японії у підсумковій декларації висловили ставлення до всіх головних проблем людства і запропонували свої підходи до їхнього розв’язання.

Наступний саміт “Групи семи” відбудетьтся в Італії у 2017 році.

Читайте також:
Меркель: Країни G7 хочуть збереження санкцій проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна