З Гостомеля вилетів літак з українцями, на яких обміняли Афанасьєва і Солошенка

 

З аеропорту в Гостомелі нещодавно вилетів літак, який забирав українців, на яких обміняли Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка. Про це повідомляє “112 Україна“.

“Нещодавно з аеропорту вилетів літак компанії “Росія” АН-148 з номером реєстрації РА61176. Це той самий борт, який нещодавно забирав з української землі російських спецпризначенців Александрова та Єрофєєва. Також хочу зазначити, що ми бачили, як з аеропорту на дуже великій швидкості виїхав кортеж з п’яти машин, одна з них була “швидка”, а чотири – тоновані машини, які дуже схожі на ті, які використовують у СБУ. Також у нас є інформація, що АН-148 забрав російських громадян, яких сьогодні повинні обміняти на українців Афанасьєва і Солошенка”, – йдеться у повідомленні

Офіційна інформація від СБУ щодо обміну не вносить ясності. За словами помічника голови СБУ Юрія Тандіта, Солошенка й Афанасьєва міняють за формулою 2 на 2. Двоє людей, яких передала Україна, “мають прямий стосунок до подій в Одесі”.

При тому  у прес-службі президента РФ повідомляється, що Володимир Путін помилував Афанасьєва і Солошенка.

“Президент своїм Указом помилував Геннадія Афанасьєва, засудженого 17 грудня 2014 року Московським міським судом, звільнивши його від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі. Іншим Указом глава держави помилував Юрія Солошенка, засудженого 14 жовтня 2015 року Московським міським судом, звільнивши його від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі. Обидва укази вступають в силу з дня підписання”, – сказано в повідомленні.

Як повідомляє “Інтерфакс.ru”, до Росії рейсом ГТК “Росія” прибули громадяни України, журналісти Олена Гліщинська і Віталій Діденко. Гліщинська прилетіла разом з неповнолітньою дитиною. Вона перебувала в СІЗО Одеси, Діденко – в колонії Рівненської області.

Директора телекомпанії “Нова хвиля” Олену Гліщинську (за деякими даними вона відома також як Олена Романова), заарештували співробітники СБУ 29 квітня 2015 року. Її звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України і державній зраді.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна