Афанасьєв і Солошенко вилетіли в Україну. Зустріч з Порошенком відбудеться у лікарні

 

Засуджені в Росії кримський активіст Геннадій Афанасьєв і колишній директор заводу “Прапор” Юрій Солошенко вилетіли з Росії в Україну. Про це повідомив Президент Петро Порошенко у “Фейсбуці“.

“Нарешті! Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв уже на борту українського літака і вилітають з Москви до України. Як довго ми боролися за цю мить!”, – написав він.

Також представник України в гуманітарній підгрупі, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко  в “Фейсбуці“ повідомила з літака, що всі подробиці будуть за декілька годин.

“Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв вилітають до Києва. Доручення президента виконано. Ще двоє наших українців звільнено. Ми з Цеголко і усіма причетними щасливі! Ми довго за це боролися- в Мінську, на всіх міжнародних майданчиках, не було жодноі зустрічі президента, де б не піднімалося питання звільнення наших”, – написала вона.

Як повідомляє прес-служба президента, зустріч Петра Порошенка з Афанасьєвим та Солошенком відбудеться лікарні.

У Росії 25-річному Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного угрупування разом з Олегом Сенцовим і засудили до 7 років ув’язнення.

74-річного Солошенка засудили до 6 років за звинуваченням у шпигунстві.

У Солошенка виявили онкологічне захворювання, а Афанасьєв страждає від зараження крові.

Як повідомляють ЗМІ, їх обміняють на фігурантів справи “2 травня” в Одесі Євгена Мефьодова й Максима Сакауова, за іншою версією – на одеських організаторів і учасників так званої “Народної ради Бессарабії” Олену Гліщінську і Віталія Діденка.

Читайте також:
Обмін Афанасьєва й Солошенка на “одеситів” може відбутися вже сьогодні

Справа в’язнів Кремля Солошенка і Афанасьєва зрушила з мертвої точки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна