СБУ підозрює у сепаратизмі “Український вибір” Медведчука

 

Служба безпеки України перевіряє можливу причетність громадського об’єднання “Український вибір”, ініціатором створення якого є колишній глава Адміністрації Президента Віктор Медведчук, до сепаратистської діяльності в Україні. Про це сказано у відповіді СБУ на запит “Українських Новин“.

“Перевірка на предмет можливої причетності організації “Український вибір” здійснюється в рамках кримінального провадження від 25 квітня за фактами кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу “, – сказано у відповіді на запит.

При цьому, СБУ зазначає, що офіційних звернень від міністра юстиції Павла Петренка з проханням перевірити діяльність організації на сепаратизм у спецслужбу не надходили.

Читайте також:
Генпрокуратура веде кримінальне провадження у справі про ймовірний сепаратизм Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна