Бойовики звільнили взятого в полон водія місії ОБСЄ

 

Бойовики звільнили зниклого водія Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це повідомляється на сторінці СММ у соцмережі.

“Співробітника СММ ОБСЄ, про зникнення якого стало відомо 7 червня, повернули місії сьогодні у Донецьку”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Головне управління Національної поліції в Луганській області повідомляло, що 6 червня до Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення від жінки 1984 р.н. про те, що приблизно о 9:00 4 червня вона втратила зв’язок зі своїм чоловіком 1979 р.н. За її словами, чоловік працює водієм в місії ОБСЄ.
Він виїхав зі Стаханова (територія підконтрольна терористам “ЛНР”) на автобусі до Донецької області з метою забрати свій автомобіль Suzuki, на якому планував повернутися додому. Жінка заявляла, що станом на 6 червня чоловік додому не повернувся, його мобільні телефони вимкнуті.

В ОБСЄ засвідчили, що це водій, який працював у Спеціальній моніторинговій місії в непідконтрольному Україні Луганську.

Сьогодні вдень, 8 червня, бойовики визнали, що затримали згаданого співробітника ОБСЄ “за шпигунство”, допитали і тримали за ґратами.

“За наявною інформацією, він начебто перебуває у Донецьку. Ми підтримуємо зв’язок з відповідними особами, щоб вирішити це питання. Ми вимагаємо його негайно і безумовного звільнення. Цю інформацію нам надали члени так званої “ДНР”, а також представники з центру контроль та координації”, – повідомляв заступник голови місії.

Нагадаємо, раніше у квітні бойовики взяли в полон працівника ООН, який раніше працював в СБУ.

Читайте також:
Тимчук запідозрив спецпредставника ОБСЄ Сайдіка в роботі на “сепарів”

ОБСЄ вважає, що на Донбасі не готові прийняти допомогу місії

ОБСЄ в Україні скаржиться на брак фінансування, хоча розширює свою діяльність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна