СБУ затримала агента терористів і міліціонера, який перейшов на бік “ДНР”

 

Служба безпеки України викрила досвідченого агента терористичної організації “ДНР”, що діяв на лінії розмежування в районі Красногорівки на Донеччині. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Прихильник «новоросії» розпочав свою злочинну кар’єру 2014 року рядовим бійцем в одному з угруповань терористів. Згодом став «розвідником» та разом зі спільниками виявляв місця дислокації українських підрозділів”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають в СБУ, з жовтня 2015 року бойовик “почав виконувати індивідуальні завдання зі збору інформації про бойовий та чисельний склад, порядок несення служби, заміну підрозділів, розташування вогневих позицій сил антитерористичної операції”.

Затримали бойовика під час коригування обстрілу з боку терористів “ДНР”. Проти нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Окрім того, співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали колишнього працівника МВС, який після захоплення у 2014 році бойовиками Краматорського відділення міліції перейшов на бік терористів.

У захопленому Краматорську йому за зраду “подарували” керівну посаду в “міліції”. А після того, як місто звільнили українські війська, зрадник втік у Росію.

Як саме і де його вдалося затримати, в СБУ не повідомляють. Прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці повідомили про підозру щодо участі у діяльності терористичної організації ще одному бойовику угруповання “Призрак”, затриманому на території, підконтрольній українській владі.

Читайте також:
СБУ на Донеччині затримала інформатора і бойовика “ДНР”

СБУ прозвітувала про попереджений теракт з гранатою на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна