СБУ прозвітувала про попереджений теракт з гранатою на Луганщині

 

Служба безпеки України відзвітувала про те, що попередила терористичний акт у Новоайдарському районі Луганщини.

“Співробітники СБ України спільно з поліцією затримали терористку безпосередньо перед спробою підірвати гранату в людному місці”, – йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

За повідомленням спецслужби, бойовики “ЛНР” завербували мешканку села Трьохізбенка як інформаторку та поплічницю. Впродовж тривалого часу жінка передавала керівникові одного з бандформувань зі Слов’яносербська інформацію про переміщення та дислокацію військової техніки й особовий склад українських підрозділів. “Також терористка намагалася вербувати українських бійців та готувалася до проведення терактів на Луганщині”, – ідеться в повідомленні.

На відео, що ілюструє інформацію про затримання сепаратистки, видно, що силовики заходять у двір приватного будинку і виявляють гранату типу РГД-5 на столі.
Обвинувачена із закритим обличчямна камеру розповідає: “Я взяла з собою гранату і пішла…”

Граната РГД-5 на столі в помешканні затриманої

Граната РГД-5 на столі в помешканні затриманої

Невідкладні оперативно-слідчі дії тривають, зазначає прес-центр СБУ.

Читайте також:
СБУ затримала в Одесі членів диверсійної групи “ЛНР”, які планували теракти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна