Нападником на дружину Турчинова виявився “адвокат Януковича”

 

Зловмисником, який замислив напад з ножем на дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова й переплутав її з іншою викладачкою, виявився адвокат із Донецька Володимир Оленцевич. Сьогодні йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (незакінчений замах на умисне вбивство).

Подробиці інциденту повідомила прес-служба Національної поліції України.

адвокат Володимир Оленцевич

адвокат Володимир Оленцевич

“Володимир Оленцевич відомий своїми позовами про скасування указів про присвоєння Степану Бандері і Роману Шухевичу звань Героїв України. Він також намагався оскаржити в суді помилування Юрія Луценка. Крім того, в 2014 році Оленцевич позивався проти Олександра Турчинова про незаконне відсторонення Віктора Януковича від влади”, – повідомили в поліції.

Як відомо, у 2010 році, після приходу Януковича до влади, суд задовольнив позови Оленцевича щодо позбавлення Бандери й Шухевича звань Героїв України. Водночас він не зміг оскаржити укази президента Ющенка про відзначення Василя Стуса, Олекси Гірника, Володимира Івасюка та Григорія Китастого.

Також стали відомі деталі нападу 25 травня. Зловмисник чекав на Ганну Турчинову біля її робочого кабінету в університеті ім. Драгоманова. Оскільки Оленцевич орієнтувався на фотографії з інтернету, де в Турчинової була коротка зачіска, через погане освітлення він напав на іншу викладачку зі схожою зачіскою. Схопивши її за шию, донеччанин приставив ніж до горла, звернувся до викладача як до “Ганни Володимирівни” й порадив не чинити опір.

Шокована жінка пояснила, що вона не та, за кого її вважає нападник. Зрозумівши, що помилився, Оленцевич спробував напасти на Ганну Турчинову, яка стояла поруч. Та почала кричати.
Охоронець, скориставшись розгубленістю Оленцевича, вибив у нього ніж та знешкодив нападника. Ганна Турчинова особисто викликала поліцію, яка приїхала і затримала зловмисника.

Під час обшуку в Оленцевича знайшли установчі дані на Ганну Турчинову та копію указу в.о. президента України Турчинова про початок антитерористичної операції. Цей папір нападник планував залишити на місці злочину.

Ніж зловмисника, який продемонструвала поліція, виявився кухонним середнього розміру.

За інформацією слідства, Володимир Оленцевич напередодні мав контакти з членами уряду так званої “ДНР” та з керівниками пропагандистських ЗМІ на тимчасово непідконтрольною території України.

Вручення Володимиру Оленцевичу підозри. Фото НПУ

Вручення Володимиру Оленцевичу підозри. Фото НПУ

“Враховуючи, що затриманий громадянин є адвокатом, відповідно до КПК і закону України “Про адвокатуру та адвокатську діяльність” письмове повідомлення про підозру даній особі складено та вручено виконуючим обов’язки прокурора міста Києва Олегом Валендюком у присутності захисника підозрюваного”, – повідомили в прес-службі прокуратури Києва.

Зараз готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
Турчинов і Полторак побували в промзоні Авдіївки. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна