На дружину Турчинова напав озброєний месник з “ДНР”, – Аваков. ОНОВЛЕНО

 

На дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова було скоєно збройний напад.  Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Зловмисник напав на Ганну Турчинову просто в інституті,  де вона працює. Напав з ножем,  кричав: “Ви у мене,  с**, відповісте”,  – написав Аваков у “Фейсбуці”.

За словами міністра, “Національна поліція спрацювала оперативно” – нападника знешкодили і затримали, ведеться слідство.

“Нападник, мешканець Донецької області, приїхав цілеспрямовано з окупованої території для нападу на сім’ю Турчинова“, – повідомив глава МВС.

“У затриманого терориста вилучили комплект холодної  зброї. На допиті він поводився нахабно, погрожуючи Турчинову і керівництву держави, кричав, що його справу доведуть до кінця інші”, – додав Аваков.

Як повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Києві, сьогодні, 25 травня, близько 16-ї години невідомий чоловік із ножем зайшов до приміщення ВНЗ і накинувся на співробітницю.
Але охорона закладу вчасно зреагувала й затримала нападника, а за кілька хвилин прибула і поліція.

ОНОВЛЕНО. Речник МВС Артем Шевченко уточнив, що напад було скоєно не на Ганну Турчинову, а – помилково – на жінку, яка перебувала поряд із Турчиновою.

“Це відбулося на робочому місці, у Національному педагогічному університеті ім. Драгоманова, близько 16:00. Чоловік пройшов у заклад і шукав кабінет Ганни Турчинової. Коли увійшов у кабінет, здійснив напад на іншу жінку. Була застосована сила, нападника вдалося зупинити і затримати. Поліція затримала його в порядку ст. 208 КПК, вилучено комплект холодної зброї та порушено кримінальне провадження за ст. 115 (замах на умисне вбивство)”, – розповів Шевченко в ефірі телеканалу “112 Україна”.

Шевченко додав, що життю жінки, на яку помилково своєно напад, “нічого не загрожує”.

Сам Олександр Турчинов зазначив, що обійшлося без жертв завдяки охоронцю, що перебував неподалік.

“Слава Богу, що моя дружина та її колега, яка була поруч з нею, не постраждали. Хочу подякувати охоронцю, завдяки професійним діям якого було врятоване людське життя, а також співробітникам Національної поліції України, які оперативно приїхали на місце злочину та затримали нападника”, – написав секретар РНБО у “Фейсбуці”.

“Терористи не можуть подолати нас у бою, і тому намагаються підступно зводити рахунки з беззахисними жінками. Але їм не вдасться залякати ані мене, ані мою родину”, – заявив Турчинов.

Ганна Турчинова працює у Національному педагогічному університеті ім. Драгоманова на посаді завкафедри іноземних мов.

Читайте також:
Турчинов назвав точні координати місця в “ДНР”, звідки бойовики обстріляли Оленівку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна