Луценко вирішив не звільняти людей Шокіна і дав їм 100 днів

 

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив не змінювати слідчий блок і дати “команді Шокіна” 100 днів, щоб довести свої професійні якості. Про це він розповів в інтерв’ю “Цензор.НЕТ“.

“Я міг би отримати купу лайків, якби звільнив зараз всіх, до кого у мене є достатньо зауважень. Але це не буде професійний крок. Тому що заміна керівника слідства – це 2-3 місяці втраченого часу, поки нова людина увійде в курс тисяч томів кримінальних проваджень”, – зазначив він.

Ця відповідь стосувалася також Столярчука, Севрука, Заліска, які залишаються заступниками генпрокурора.

Зі слів Луценка, у людей Шокіна буде час, щоб довести до суду всі справи.

“І оцінювати ефективність, і давати оцінки слідчим підрозділам я буду через 100 днів. За цей час сподіваюся підготувати і нові прізвища”, – додав генпрокурор.

Також Юрій Луценко повідомив “дві новини”.
“Перша погана – готових резонансних справ, з якими я можу піти до Верховної Ради чи суду – немає. Друга новина добра – матеріалів багато”, – сказав він.

“Будемо працювати і концентрувати всі наявні ресурси ГПУ. Простих рішень не існує”, – наголосив генпрокурор.

“Ви хочете швидко? Ось, подивіться що таке прості рішення. Це збірник документів НКВС – ось як вони швидко діяли. Ось звіт про боротьбу з “кулаками” та шпигунами в Україні за половину 1937 року: 180 тисяч заарештовано, з них 60 тисяч розстріляно, 120 тисяч – в табори у Сибір. Ось звинувачення – 45 тисяч українських націоналістів, 880 визнали себе навіть японськими шпигунами, 350 – сіоністами. Тисячі шпигунів німецьких, англійських, польських… Вони не витрачали час – рішення “трійки” – це список і три папірці на одну справу. Засудили, передали конвою, довідка про страту. На страту 10 засуджених НКВС видавав 11 набоїв. Якщо витрачав 11 – давали премії кату, а якщо вже 12 – догана.
Такий шлях – не для мене. Тому у Верховній Раді ми з колегами приймали зміни або писали абсолютно нові закони, які дали нові можливості оперативних і слідчих дій. Я прийшов сюди, щоб ці закони запрацювали”, – заявив новий очільник ГПУ.

Також Луценко відповів на запитання, чому не захотів сидіти в кабінеті Пшонки.

“Взагалі-то він тут так і не працював. Та й не в цьому річ – просто тут надто помпезно. Тут багато кімнат, не хочу витрачати час на демонстрацію, я ними не користуюсь. Будуть якось їх переробляти для службових потреб. Хотів переїхати на інший поверх – там простий зручний кабінет і кімната відпочинку, мені більше не треба. Але перенос усіх телефонів урядового зв’язку і системи захисту інформації – це значні кошти та кілька місяців роботи”, – розповів він.

При тому в оточенні нового генпрокурора кажуть, що він не сів у кабінет Пшонки, тому що побоюється прослушки. У випадку ж з сімома кімнатами Пшонки їх буде надзвичайно складно захистити від прослуховуючих систем – адже тільки перший господар, тобто Пшонка, знав, що і де там приховано вмонтоване, пише “Страна“.

Читайте також:
Луценко зустрівся з адвокатами Небесної сотні й реформує ГПУ

Що наобіцяв Луценко. “Запам’ятайте цей твіт”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна