СБУ на Донеччині затримала інформатора і бойовика “ДНР”

 

Співробітники Служби безпеки України на Донеччині затримали інформатора, який працював на розвідку так званої “ДНР”, а також бойовика цієї терористичної організації.

Правоохоронці встановили, що першого чоловіка завербував представник розвідки терористів улітку 2014 року. З того часу інформатор передавав замовникам дані про місця дислокації, маршрути пересування військової техніки та особовий склад сил антитерористичної операції поблизу населених пунктів Первомайське, Піски та Водяне.

Після отримання даних терористи корегували артилерійські та мінометні обстріли українських позицій. Постраждали також житлові будинки мирних мешканців.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України – “сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності” (карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років).

Крім того, повідомляє прес-центр СБУ, в районі проведення антитерористичної операції співробітники спецслужби затримали бойовика т.зв. “ДНР”.

У травні-липні 2014 року під час окупації терористами Краматорська цей чоловік зі зброєю в руках охороняв захоплену міськраду. Бойовик особисто заводив до будівлі патріотично налаштованих місцевих мешканців, яких терористи захоплювали та насильно утримували.

За оперативною інформацією, зловмисник також брав участь у захопленні краматорського відділу міліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України – “створення терористичної групи чи терористичної організації” (карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років).

Триває досудове слідство.

Читайте також:
СБУ прозвітувала про попереджений теракт з гранатою на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна