Жінки України везуть сотні безплатних вишиванок дітям Донбасу

 

До Дня вишиванки, який відзначають 19 травня, Спілка жінок України організувала акцію “Жінки України – дітям Донбасу”: близько 300 вишитих сорочок буде подаровано юним мешканцям Донецької і Луганської областей.

“18 травня ми їдемо до Маріуполя. Там ми передамо дітям 200 вишиванок від жінок України. Сто дітей одягнуть ці вишиванки і візьмуть участь у Дні вишиванки в Маріуполі”, – розповіла голова СЖУ Леокадія Герасименко на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Вишиванки даруватимуть здебільшого дітям, які вже певний час отримують психологічну допомогу в рамках програми “Миротворення жінок: роль в Україні”.

“Це не просто гарний подарунок – це символ турботи люблячих жінок з усієї України. Ми хочемо зігріти серця дітей і так сказати їм, що вся Україна разом з ними. Нехай з їх пам’яті зітруться тяжкі спогади і на зміну їм прийде радість”, – додала Ірина Зайцева, засновник благодійного фонду свого імені.

До участі в акції долучилися 20 обласних організацій СЖУ, низка інших жіночих благодійних організацій, просто небайдужі громадяни.
Деякі мами, які вирішили подарувати вишиту сорочку від своєї родини, передають не лише вишиванку, а й малюнки від власних дітей.

У подорож до Маріуполя вирушать також артисти, які виступатимуть на концерті з нагоди Дня вишиванки, а також майстриня з Луцька, яка проведе для дітей майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки.

Ще 100 вишиванок відвезуть дітям Сєвєродонецька. Подарунки отримають діти із сімей внутрішньо переміщених осіб, а також вихованці дитячих будинків сімейного типу.

Органіщатори акції підкреслили, що вишиванка як подарунок має велике символічне значення – це, по-перше, оберіг, наповнений побажаннями, по-друге – частина давньої традиції. Крім того, такий захід зміцнить почуття єдності, взаєморозуміння і підтримки між людьми з різних куточків країни.

“Такі маленькі акції покажуть, що ми єдині, що немає розподілу на захід і схід. Ми всі хочемо миру і хочемо, щоб наші діти жили у мирі у були щасливими”, – сказала Леокадія Герасименко.

Читайте також:
Як Орландо Блум їздив по Донбасу. ФОТО, ВІДЕО

“Уроки громадянськості” в школах “ДНР”: як дітей перетворюють на “вату”. ВІДЕО

У Києві відкрився благодійний ярмарок для допомоги бійцям і дітям зони АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна