Як Орландо Блум їздив по Донбасу. ФОТО, ВІДЕО

 

Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) розкрив подробиці візиту британського та голлівудського актора Орландо Блума на Донбас. Метою Блума, який є послом доброї волі ЮНІСЕФ, було привернути увагу до кризи з освітою, перед якою постають діти в зонах конфлікту по всьому світі, повідомляє прес-служба організації.

Серед навчальних закладів, які відвідав зірка “Піратів Карибського моря”, були класи, розташовані всього за три кілометри від передової лінії конфлікту. Зокрема, дитячий садочок “Веселка” у Світлодарську, який постраждав від обстрілів на початку 2015 року.
Відбудову й ремонт цього дитсадка фінансує ЮНІСЕФ.

У школі №13, місто Слов'янськ

У школі №13, місто Слов’янськ

Також актор побував у школі №13 міста Слов’янськ і школі №2 селища міського типу Миронівський.

Блума вразили розповіді дітей про те, як вони ховалися у бомбосховищі.

“Я зустрівся з дітьми, які, як 11-річна Ліана, ховалися в підвалі своєї школи протягом майже двох тижнів, в холоді, без освітлення і тепла, тоді як артобстріли руйнували їх класи, – розповів Блум, який відвідує гарячі точки як посол ЮНІСЕФ із 2007 року. – Після того, як вони пережили найстрашніші випробування, з якими могли зіштовхнутися в житті, усе, чого хочуть ці діти – повернутися до безпечного, “нудного” життя з навчанням та будуванням планів на майбутнє”.

a

Як видно на фото та відео, оприлюднених ЮНІСЕФ, Блум грався з молодшими дітьми в “Лего”, а зі старшими – в настільний теніс, спускався в шкільне бомбосховище й навіть приміряв каску та бронежилет.

“Ми не повинні забувати про кризу, лише тому що це більше не показують у новинах. Ми повинні бути поінформовані, щоб мати можливість допомогти”, – наголосив актор.

У Миронівському, що неподалік лінії розмежування, Блум приміряв бронежилет

У Миронівському, що неподалік лінії розмежування, Блум приміряв бронежилет

У ЮНІСЕФ відзначили, що близько 580 тисяч дітей на Донбасі потребують термінової допомоги і понад 230 тисяч були змушені залишити свої будинки.
Приблизно кожна п’ята школа і дитячий садок у регіоні пошкоджені або зруйновані й близько 300 тисяч дітей терміново потребують допомоги, щоб продовжити здобувати освіту.

Як повідомляла Новинарня, Орландо Блума несподівано помітили на Донбасі 27 квітня. Посол доброї волі ЮНІСЕФ відвідав Святогорськ, Світлодарськ, Слов’янськ і Краматорськ, але на той час організація тримала цю поїздку в секреті з міркувань безпеки.

Про перебування знаменитості в Донецькій області стало відомо із соціальних мереж, де щасливі з такого спілкування школярі викладали “селфі” та відео з Блумом.

Відео ЮНІСЕФ про перебування Орландо Блума в зоні проведення АТО:

Усі фото та відео – UNICEF

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна