“Уроки громадянськості” в школах “ДНР”: як дітей перетворюють на “вату”. ВІДЕО

 

У соцмережах з’явилося відео, як в школах Єнакієвого (окупована територія Донецької області) проходять так звані “уроки громадянськості”.

За словами вчителів “ДНР”, у цьому спецкурсі є “чотири змістові лінії: історико-краєзнавча, природничий, культурологічна і суспільствознавча”. Оцінки з цього предмету не ставляться.

На уроці учні вивчають символіку й нагороди самопроголошеної “Донецької народної республіки”, вивчають гімн, у якому є слова: “Славься, республика наша народная, / Славься, любимый шахтерский Донбасс, / Славься, держава, духом свободная, / Дружбой народов связавшая нас”.

“Червоний колір на прапорі символізує кров, пролиту за свободу народу”, – розповідають на уроках школярі “ДНР”.
Старші з них носять червоні галстуки, як піонери в СРСР.

У рамках спецкурсу проводиться політінформація про події в “республіці” і за кордоном.

“Політінформація на “уроках громадянськості” допомагає дітям розібратися в тій ситуації, політичній і економічній, яка склалася на сьогоднішній день у “ДНР”, – зазначає директор єнакіївської школи №7 Валентина Цимбал.

“В правильному руслі доносити до маленьких дітей, підлітків ту інформацію дуже важливу, якісну, про ситуацію, яка відбувається в нашій “Донецькій народній республіці”, – каже інша вчителька.

Уроки "гражданственности" в так называемой "ДНР"

Что представляют собой "уроки гражданственности", призванные воспитывать патриотизм у детей в непризнанных республиках на востоке Украины?

Опубліковано Настоящее Время 7 квітня 2016 р.

Як видно з відео, окремі “уроки громадянськості” присвячені “перемогам” окупаційних військ Росії та терористичних формувань на Донбасі, зокрема проводився урок на честь “дня звільнення Дебальцевого“.

В “уроках громадянськості” беруть участь бойовики “ДНР”, які розповідають про “звільнення міст Донбасу від ярма (“іга”) українських загарбників”, кількість підбитих танків ЗСУ тощо.

Також маленьким дітям втовкмачують у голови пропагандистську інформацію про “героїв ДНР”, зокрема прославляють “голову республіки” Олександра Захарченка.

Згідно до сюжету, інформацію для “уроків громадянськості” школам надає так зване “міністерство інформації ДНР”.

уроки громадянськості ДНР

Читайте також:
В СБУ розповіли, як російські спецслужби створюють на окупованому Донбасі
“багатопартійну систему”

Росія вимагає від “глави ДНР” повернути гроші за вкрадене ним “гуманітарне” пальне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна