Кабмін скасовує податок на пенсії, але здорожчує газ для населення

 

Кабінет Міністрів має намір внести до Верховної Ради законопроект про скасування оподаткування пенсій з 1 травня 2016 року. Про це заявив прем’єр Володимир Гройсман сьогодні, 27 квітня, під час засідання Кабміну.

“Нам необхідно внести два законопроекти про посилення соціального захисту населення, і я впевнений, що парламент підтримає ці рішення: про те, що ми з 1 травня 2016 року скасували оподаткування пенсій”, – заявив Гройсман.

Другим законопроектом, за його словами, буде підвищення соціальних стандартів з 1 грудня 2016 року не на 6%, як було передбачено раніше, а на 10%.

Водночас на сьогоднішньому засіданні Кабмін ухвалив рішення щодо єдиної ціни на газ для населення та промисловості.
Постанову №758 одностайно підтримали всі члени уряду, передають “Українські новини“.

Згідно із постановою, Кабінет міністрів із 1 травня зобов’язав НАК “Нафтогаз України” продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6879 гривень за тис. куб. м (6,9 грн. за кубометр, з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат), тим самим скасувавши так звану “соціальну норму” в обсязі 1200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3600 гривень за тис. куб. м, яка діяла в сезон 2015/2016 років.
Ціна продажу газу для потреб теплокомуненерго також різко зростає – вона встановлена на рівні 6879 грн. за тис. куб. м.

Ціна газу як товару (без урахування транспортування і ПДВ) становитиме 4 942 гривень за тис. куб. м.

Як відомо, меморандум з МВФ передбачає підняття з 1 квітня 2016 року ціни на газ для населення в рамках соціальної норми 1200 куб. м в опалювальний сезон до рівня 75% від імпортного паритету.

Читайте також:
Гройсман: План МВФ – це план України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна