Гройсман: План МВФ – це план України

 

Україна виконає всі зобов’язання, взяті перед міжнародними фінансовими організаціями та кредитами, передусім перед Міжнародним валютним фондом. Про це сьогодні, 20 квітня, сказав на брифінгу після першого засідання свого Кабміну прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

“З МВФ є угода, яка підписана. Воно передбачає низку завдань, які треба виконати. Уряд сумлінно виконає ці завдання та зобов’язання, які були взяті”, – сказав Гройсман.

Він уточнив, що план взаємодії з МВФ – це не “план МВФ”, це “український план”, який потрібно виконати.

Раніше голова уряду зазначав, що співпраця з ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом є необхідною, оскільки дозволить зробити країну сильнішою.

Як відомо, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 мільярда доларів строком на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою обсягом 5 мільярдів доларів Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 мільярда доларів – 4 серпня 2015 року.
Уже вісім місяців транші від МВФ не надходять. У даний час триває другий перегляд програми співробітництва. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду має стати схвалений меморандум між владою і Радою директорів МВФ.

Читайте також:
Перші кроки спікера Парубія: охорона здоров’я, МВФ, бурштин, закон про вибори

ЄС підтримав уряд Гройсмана, але вказав на потребу оновити прокуратуру

Останнім наказом спікер Гройсман підняв депутатам зарплату до 17,5 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.