За добу в АТО загинули троє бійців ЗСУ, шестеро поранені

 

За минулу добу, 23 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції загинули троє українських військовослужбовців, ще шестеро поранені.
Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, ситуація в зоні АТО знову загострилася. Противник різко збільшив кількість обстрілів, активно застосовується важке озброєння – міномети, бронетехніка.

На Маріупольському напрямку було 30 ворожих обстрілів, зокрема шість – із важкого озброєння, також зафіксовано роботу ворожих снайперів.
Найгарячішими точками є Мар’їнка, Новотроїцьке і Широкине.

На Донецькому напрямку обстріли фіксувалися по всій лінії фронту: 14 обстрілів, половина – з мінометів.

Найспокійнішою вчора була ситуація на Луганському напрямку: лише один обстріл за добу – у Попаснянському районі.

Нагадаємо, за даними прес-центру штабу АТО, 23 квітня бойовики обстріляли українські сили загалом 41 раз.

Водночас, за даними Головного управління розвідки Міноборони України, протягом доби зафіксовано 45 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, протитанкових ракетних комплексів, бойових машин піхоти, 82 та 120-мм мінометів. Із них: сім – Новозванівка, Луганське, Зайцеве (Слов’янський напрямок); 27 – Кам’янка, Авдіївка, Опитне, шахта Бутівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); шість – Березове, Новотроїцьке, Старогнатівка (Волноваський напрямок); п’ять – Широкине (Маріупольський напрямок).

ГУР також повідомляє про присутність противника на напрямках:
Новоайдарський – у Луганську (територія колишньої швейної фабрики “Грація”) дислокується підрозділ зі складу 16-ї окремої бригади спеціального призначення (Тамбов) Західного ВО (Санкт-Петербург) ЗС РФ;
Слов’янський – у Горлівці (територія колишнього ПАТ “Концерн Стирол”) перебуває гаубична самохідно-артилерійська батарея окремої артилерійської бригади (Донецьк) 1-го армійського корпусу. Вогневі позиції обладнані у житлових кварталах “Сонячний” та “Аксьоновка” (10 км на південь від лінії зіткнення), з яких здійснюються обстріли сил АТО у районах н.п. Гольмівський, Зайцеве, Майорськ.

Розвідкою підтверджено також перебування на території колишнього заводу “Топаз” у Донецьку окремої роти радіоелектронної боротьби 1 АК та підрозділу безпілотних літальних апаратів (на озброєнні БПЛА “Орлан-10”), який веде повітряну розвідку на Донецькому напрямку.

Читайте також:
“Красиво горять”. Подробиці знищення ПТУРом розрахунку бойовиків під Попасною. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна