Подарунки Росії для ОРДЛО: напівпорожній 51-й гумконвой, спецтехніка для МНС, зброя й боєприпаси

 

Росія почала постачати бойовикам на Донбас автомобільну спецтехніку. Про це на брифінгу заявив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян в Києві, передає УНІАН.

“Російською стороною 18 квітня через закритий пункт пропуску “Довжанський” розпочато несанкціоноване постачання на територію окремих районів Донецької та Луганської областей великої партії (понад 100 одиниць) спеціальної автомобільної техніки нібито для потреб так званого “міністерства надзвичайних ситуацій сепаратистського квазідержавного утворення”, – розповів Слободян.

Ідеться про пожежні автомобілі, автоцистерни, аварійно-рятувальні машини, уточнив речник ДПСУ.
За його даними, Росія планує завершити постачання цієї спецтехніки до 28 квітня.

Крім іншого, Слободян розповів про 51-й “гуманітарний конвой” із Росії, який сьогодні зайшов в ОРДЛО.

Всього на Донбас прибули дві колони, у складі яких 114 автомобілі. Вантажівки знову прибули напівпорожніми. Росія оформила черговий гумконвой в односторонньому порядку. При цьому українська сторона здійснила лише візуальний огляд вантажу.

“Більшість автомобілів заповнені наполовину, що свідчить про декларативність і показовість даної акції. 84 автомобілів заповнені консервами та іншими продуктами харчування, 7 авто – медикаментами, 5 – із мотопомпами та 1 автомобіль – з автозапчастинами”, – сказав Олег Слободян.

Також у Держприкордонслужбі заявили про встановлення прихованого маршруту поставок РФ озброєння на Донбас.

“Підтверджено існування одного з стійких маршрутів постачання військових вантажів на тимчасову окуповану територію в районі населеного пункту Куйбишеве Ростовської області РФ поблизу колишнього пункту пропуску” Маринівка Донецької області. Відомо, що військові колони йдуть з РФ невеликими групами по три авто в кожні з інтервалом за 2 км”, – цитує Слободана канал “112 Україна”.

За словами речника ДПСУ, незаконне перетинання кордону проходить в темний час доби через понтонну переправу, яка обладнується перед проходженням колони, а потім демонтується і ховається і лісі.

Слободян зазначив, що таким чином РФ поставляє стрілецьку зброю, боєприпаси, запчастини та комплектуючі до зброї.

Паралельно про надходження військових вантажів РФ у “ДНР” повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“Зафіксовані чергові факти постачання з території Росії боєприпасів для гаубиць, мінометів та гранатометів. До залізничної станції Іловайськ прибув ешелон (п’ять вагонів) зі 122-мм артилерійськими снарядами, 120-мм мінами та пострілами до гранатометів”, – ідеться у зведенні.

Читайте також:
Армія “ДНР” готується до 9 травня: наступ на “сіру зону”,
ремені з лінолеуму, жіночі рукавички

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна