Порошенко поговорив із Савченко по телефону. Вона припиняє голодувати

 

Президент Петро Порошенко телефоном поспілкувався з українською льотчицею, народним депутатом Надією Савченко, яка незаконно утримується у російській в’язниці. Розмова відбулася під час зустрічі глави держави на Банковій із мамою Надії Савченко Марією Іванівною та її сестрою Вірою.
Під час спілкування були присутні перший заступник голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко, та прес-секретар президента Святослав Цеголко, які також долучилися до телефонної розмови й сказали бранці слова підтримки.

“Це особлива розмова. Вперше за ці майже два роки президент зміг поговорити з Надією Савченко. Українському консулу нарешті дозволили відвідати її з телефоном і дати поспілкуватися з президентом, мамою, сестрою… Офіцер Савченко почула Верховного Головнокомандуючого“, – написала Геращенко з цього приводу в соцмережі.

Під час розмови Петро Порошенко зазначив, що дуже щасливий нарешті мати можливість поспілкуватися з Надією.
“Тобою пишається вся Україна – твоєю стійкістю, твоєю мужністю, патріотизмом. Ти стала символом України”, – цитує президента його прес-служба.

Глава держави поінформував Надію Савченко щодо кроків, які здійснюються задля її звільнення, та розповів про подробиці телефонної розмови з президентом Росії Путіним.

“Україна продовжує робити все для твого звільнення”, – сказав Порошенко, звертаючись до ув’язненої в Новочеркаському СІЗО військової.

Президент, мати й сестра звернулися до Надії з проханням припинити голодування. “Навіть у цих умовах маємо зробити кроки, щоб зберегти твоє здоров’я”, – підкреслив Петро Порошенко.

У відповідь Надія Савченко погодилась тимчасово припинити голодування, інформує прес-служба АП.

Президент повторив, що готовий направити свій літак до Росії, щоб повернути Надію Савченко додому.

“Особливі емоції – розмова Марії Іванівни з донькою. “Моє голуб’яточко, ти потрібна нам живою!” – вмовляла мама свою доньку-героїню. Вона дослухалася маму і президента.
Надія припиняє голодування. Вона має жити. Дуже чекаємо Надію на волі і докладаємо всіх зусиль. Сподіваємося, що найближчим часом до неї допустять лікарів. Надія має жити і бути на волі”, – написала у “Фейсбуці” після розмови Ірина Геращенко.

Нагадаємо, 22 березня Донецький міськсуд Ростовської області РФ засудив Надію Савченко, незаконно викрадену в 2014 році з Луганської області, до 22 років ув’язнення. 18 квітня Голосіївський райсуд Києва засудив російських диверсантів-ГРУшників Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова, затриманих після теракту на Луганщині в 2015 році, до 14 років ув’язнення. Увечері після оголошення вироку президент України Петро Порошенко обговорив по телефону з Володимиром Путіним можливий обмін ГРУшників на Надію Савченко, яка після вироку залишається в СІЗО в Ростовській області. Із 6 квітня Надія тримала сухе голодування, погодившись лише на ін’єкції з глюкозою і фізрозчином.

Читайте також:
Порошенко пропонує обмін “всіх на всіх”: Савченко на двох ГРУшників

Засуджені ГРУшники відмовилися подавати апеляції. Обмін на Савченко наближається

Путін про звільнення Савченко: Ми в контакті з керівництвом України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна