Кількість українців, які за вступ до ЄС, скоротилася на 2%

 

55% українців підтримують вступ України до Євросоюзу, і лише 15% – до Митного союзу з Росією. Про це свідчить опитування “Динаміка суспільно-політичних поглядів в Україні”, проведене Соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Міжнародного республіканського інституту (США).

Варто зазначити, що за останній рік частка прихильників європейського вектору розвитку України зменшилася на 2%: у листопаді 2015 року прихильників вступу до ЄС було 57%.

інфографіка вступ україни до ЄС - Рейтинг

Як свідчить опитування, найбільше прихильників вступу до ЄС – у західній і центральній частинах України: 82% і 62% відповідно.

На Сході прихильників ЄС і Митного союзу виявилося майже порівну – 31% і 30%. На Півдні 40% опитаних  – за вступ до ЄС, 25% – за вступ до Митного союзу.

 Інфографіка: Рейтинг

Дослідження проводилося Соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Міжнародного республіканського інституту (США).
Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 18 лютого по 4 березня 2016 року (тобто до “офшорного скандалу” і формування нового уряду).
Метод опитування – особисте інтерв’ю в респондента на дому. Всього було опитано 2,400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і величиною населеного пункту. Додатково було опитано 1,000 респондентів у Миколаївській та Херсонській областях. Для побудови вибірки використовувався багатоступінчастий імовірнісний вибірковий метод, а для відбору респондента – випадковий маршрут і правило останнього дня народження.
Допустима похибка не перевищує 2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 63.0%.
Дослідження профінансовано Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також:
Соціологія: партія Саакашвілі випереджає БПП і “Самопоміч”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна