Соціологія: партія Саакашвілі випереджає БПП і “Самопоміч”

 

У разі, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, переможцями стали б “Батьківщина” й опозиційний блок, а в партії на чолі з Михеїлом Саакашвілі були б шанси посісти третє місце, випередивши “Самопоміч” і Блок Порошенка.
Про це свідчать результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”, опубліковане сьогодні, 15 квітня.

Серед тих виборців, хто має намір голосувати, 13% обрали б “Батьківщину”, 11% – “Опозиційний блок”, по 10% – умовну партію Саакашвілі й “Самопоміч”, 9% – Блок Петра Порошенка, 7% – Радикальну партію.

Решта партій не долають бар’єр 5%, при цьому впритул до межі проходження підійшла партія ВО “Свобода” з показником 4%.
“Громадянська позиція” й “УКРОП” мають рейтинг 3%, “Відродження”, “Національний рух Яроша”, “Наш край” і “Ліва опозиція” – по 2%, “Правий сектор”, Партія простих людей, “Народний контроль”, “Народний фронт” і Аграрна партія України – по 1%, решта – 4%.

 

Без участі партії Саакашвілі електоральні настрої серед тих, хто має намір голосувати, виглядають так: “Батьківщина” – 13%, “Самопоміч”, “Опозиційний блок” і БПП – по 11%, Радикальна партія – 8%, “Свобода” – 5%, “Громадянська позиція” – 4%, “УКРОП” – 3% і т.д.

Читайте також:
“Партія Саакашвілі”: пауза після проміжної поразки

Дослідження проводилося Соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Міжнародного республіканського інституту (США).
Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 18 лютого по 4 березня 2016 року (тобто до “офшорного скандалу” і формування нового уряду).
Метод опитування – особисте інтерв’ю в респондента на дому. Всього було опитано 2,400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і величиною населеного пункту. Додатково було опитано 1,000 респондентів у Миколаївській та Херсонській областях. Для побудови вибірки використовувався багатоступінчастий імовірнісний вибірковий метод, а для відбору респондента – випадковий маршрут і правило останнього дня народження.
Допустима похибка не перевищує 2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 63.0%.
Дослідження профінансовано Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також:
Понад 43% українців хочуть перевиборів парламенту.
Лідери симпатій – “Батьківщина”, “Опоблок”, БПП, – опитування

Соцопитування: скільки взяли б БПП, Опоблок і Саакашвілі, якби вибори ВР відбулися зараз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна