Байден привітав Порошенка з новим урядом, але нагадав про ГПУ

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом. Про це повідомила прес-служба Банкової.

Віце-президент Байден привітав формування нової коаліції та уряду на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Президент Порошенко наголосив, що новий уряд продовжить реформи, активно співпрацюватиме з МВФ і виконуватиме Мінські домовленості. У цьому контексті віце-президент Байден запевнив, що США й надалі підтримуватимуть Україну. Зокрема було домовлено, що найближчим часом буде укладено угоду про виділення третього траншу кредитних гарантій у розмірі 1 мільярд доларів США.

Співрозмовники відзначили важливість активізації боротьби з корупцією в Україні та якнайшвидшого призначення нового генерального прокурора.

Президент України також поінформував віце-президента США про погіршення ситуації на Донбасі та наголосив на тенденції до збільшення кількості обстрілів українських позицій з боку контрольованих Росією бойовиків.

Джо Байден засудив ескалацію з боку проросійських бойовиків, висловив підтримку підходів української сторони до вирішення конфлікту, а також запевнив у незмінній позиції Вашингтону щодо відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Порошенко і Байден “вчергове закликали керівництво РФ негайно звільнити Надію Савченко, стан здоров’я якої погіршується внаслідок сухого голодування”, – зазначено в повідомленні.

Читайте також:
Порошенко у Вашингтоні поговорив із Байденом та Керрі про Савченко,
Мінськ і кредитний мільярд після формування уряду

ЄС підтримав уряд Гройсмана, але вказав на потребу оновити прокуратуру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна