ЄС підтримав уряд Гройсмана, але вказав на потребу оновити прокуратуру

 

Керівники дипломатії Європейського Союзу пообіцяли підтримувати новий уряд України. Про це йдеться у заяві високого представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріки Могеріні і єврокомісара з питань європейської політики сусідства й переговорів про вступ Йоганнеса Гана з приводу призначення нового Кабінету Міністрів України.

“Сьогоднішнє призначення в Україні нового уряду на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом є важливою подією в часи, коли країні вкрай потрібен новий імпульс. Зустрічавшись багато разів із Гройсманом, коли він був головою Верховної Ради, в тому числі і зовсім недавно, ми сподіваємося на співпрацю з ним заради побудови сильної України, яка базуватиметься на основних реформах і відповідальному управлінні”, – сказано в повідомленні.

У заяві зазначається, що з 2014 року в Україні було докладено вагомі зусилля для впровадження реформ.

“Потрібно скористатися імпульсом, наданим призначенням нового прем’єр-міністра і нового уряду, насамперед для відновлення довіри та активної життєвої позиції українських громадян.
Європейський Союз залишається відданим ідеї підтримки України політично й шляхом надання фінансової і технічної допомоги; ця підтримка стосується зусиль України у впровадженні ключових реформ, модернізації країни і боротьби з корупцією”, – зазначили Могеріні й Ган.

У ЄС пообіцяли підтримувати новий уряд, щоб забезпечити ефективне і прозоре функціонування політичних і економічних інститутів та зміцнення верховенства права.

“У зв’язку з цим вкрай важливою буде робота органів прокуратури, по-справжньому відданих рішучим реформам. Ми також віримо, що призначення нового уряду дасть новий поштовх впровадженню Мінських угод, і ми закликаємо всі сторони повністю виконувати свої зобов’язання”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні, 14 квітня, Верховна Рада заяву Арсенія Яценюка про відставку з посади прем’єр-міністра України, призначила на цей пост Володимира Гройсмана, а новим спікером Верховної Ради став Андрій Парубій.
Також парламент затвердив новий склад Кабінету Міністрів і затвердив його програму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна