Кабмін Гройсмана отримав річний імунітет

 

Верховна Рада з третьої спроби таки схвалила програму діяльності нового Кабінету Міністрів, який очолив Володимир Гройсман. “За” проголосували 243 депутати.

Нагадаємо, перед цим парламент двічі провалював голосування, даючи 214 і 222 голоси. У Раді було оголошено перерву, після якої частина депутатів із фракції БПП і “Народний фронт”, відсутні під час перших голосувань, повернулися на місця в сесійній залі.

Під час представлення своєї програми Гройсман пообіцяв, що її основою стануть завдання попередньої коаліційної угоди.

“До кінця року ми беремо на себе конкретні зобов’язання і що дуже важливо підготувати план розвитку України на середньострокову перспективу.
Пріоритети – ефективне управління і відновлення довіри до влади. Одне з ключових завдань, яке стоїть перед нами, відновити довіру до влади”, – сказав новий прем’єр у виступі, пообіцявши “жорсткий менеджмент”.

“Завдання у нас складні. Але разом ми впораємося. Нам треба зупинити кризу, забезпечити незмінність курсу на євроінтеграцію, забезпечити відновлення економічного зростання і курс на реформи. Я зроблю все, щоб цей уряд був орієнтований на результат, а його діяльність оцінювалася б реальними досягненнями”, – заявив Гройсман.

Водночас він пообіцяв протягом місяця показати “чітку програму” дій до кінця 2016 року.

Нагадаємо, згідно із законом про Кабмін, у разі схвалення Верховною Радою програми діяльності уряду Кабмін отримує річний імунітет від вотуму недовіри.

Попередні невдалі спроби затвердити програму уряду нардеп від БПП Сергій Лещенко пояснив так: “Відбувається те, що і мало відбуватися. Коаліція, де лише формально є 226 депутатів, була не здатна проголосувати Програму дій уряду, яка давала річний імунітет уряду Володимира Гройсмана. Наступний крок – іти за голосами до груп “Відродження”, “Воля народу” та “Опозиційний блок”. Де за кожен голос випишуть конкретний рахунок – преференцією, перемогою на тендері, рентою, тарифом на перевезення вугілля чи руди залізницею, пробаченням боргів Укрнафті та Приватбанку, продовження договорів про спільну діяльність на Укргазвибодуванні”.

Також на сьогоднішньому засіданні Верховна Рада у зв’язку з призначеннями членами Кабінету Міністрів достроково припинила повноваження народних депутатів Лілії Гриневич, Володимира Гройсмана, Іванни Климпуш-Цинцадзе, Степана Кубіва, Тараса Кутового, Остапа Семерака, Ігоря Насалика.

Перед тим, як голова ВР Андрій Парубій оголосив засідання закритим, парламент також розпустив Коцюбинську селищну раду (передмістя Києва) “у зв’язку з діями, що порушують Конституцію України і Закони України, підривають засади місцевого самоврядування, суперечать інтересам територіальної громади  смт Коцюбинське”. У селищі призначено перевибори ради.

Читайте також:
16-й, наймолодший. Велике досьє на Гройсмана

Повний склад нового Кабміну, за який БПП і “НФ” дали тільки 197 голосів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна