Перші проблеми коаліції з “тушками”: нема голосів за програму уряду

 

Верховна Рада з двох спроб не змогла схвалила програму діяльності нового Кабінету Міністрів, який очолив Володимир Гройсман.

Депутати провалили голосування, давши спершу 211, а потім – 222.

Голосування за повернення до розгляду набирали 226 голосів, однак депутати з опозиційних фракцій вимагали переголосування, звинувативши деяких “більшовиків” у “кнопкодавстві”. Зокрема, виникла штовханина між “радикалом” Андрієм Лозовим та нардепом від групи “Відродження” Євгенієм Геллером.

Коли новопризначений голова ВР Андрій Парубій спробував повернутися до розгляду програми уряду втретє, назбиралося 223 голоси. Після цього спікер оголосив перерву для консультацій.

 

Перед цими голосуваннями з презентацією програми нового уряду виступив Володимир Гройсман.

Нардеп від БПП Сергій Лещенко в коментарі журналістам висловив думку, що новий прем’єр затягнув свій виступ, і частина депутатів від “Народного фронту” вийшли із залу, тому коаліція, навіть підсилена групами “Відродження” і “Воля народу”, не змогла зібрати більшість.

Читайте також:
Повний склад нового Кабміну, за який БПП і “НФ” дали тільки 197 голосів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.