Європарламент вирішив створити слідчу комісію з “панамських паперів”

 

Пропозиція створити комісію з розслідування щодо так званих “панамських паперів” була сьогодні, 14 квітня, одностайно підтримана на конференція президії Європейського парламенту.

Як ідеться в повідомленні Європарламнту, за відповідну пропозицію проголосували президент Європарламенту та лідери провідних депутатських груп.

Мандат цієї комісії буде затверджено 4 травня тієї ж конференцією та винесено на травневу пленарну сесію Європарламенту в Страсбурзі.

Прес-служба ЄП нагадує, що за регламентом Європарламент може створювати комісії з розслідування можливих порушень союзного законодавства або несумлінного управління, якщо це стосується установи або органу Євросоюзу, уряду країни ЄС або осіб, уповноважених союзним законом на прохання не менше чверті своїх членів.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія закликала держави-члени ЄС терміново розробити і прийняти новий спільний список глобальних “податкових гаваней” через так звані “панамські документи”.

Нагадаємо, 3 квітня ЗМІ опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів, політиків і відомих людей різних професій до приховування своїх активів в офшорних компаніях Панами. Серед них, крім інших, виявилися Петро Порошенко, Володимир Путін, десятки інших державних діячів, світових та європейських високопосадовців.
Масові протести внаслідок оприлюднення Panama Papers відбулися в Ісландії та на Мальті, пояснення щодо свого батька давав прем’єр Великої Британії Девід Камерон.

Читайте також:
Юристи Порошенка пояснили, що офшор якраз і потрібен
для передачі активу в сліпий траст

“Північний майдан”. Прем’єр Ісландії подав у відставку через панамський офшор

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна