Юристи Порошенка пояснили, що офшор якраз і потрібен для передачі активу в сліпий траст

 

Юридична компанія “Авеллум”, найнята президентом Петром Порошенком для підготовки до продажу компанії “Рошен” і для передачі її у “довірчу власність”, стверджують, що створення для цього офшорів було необхідним.
Про це йдеться у повідомленні компанії, яке оприлюднила “Українська правда”.

“Створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі”, – повідомили юристи.

Вони додали, що “компанії в іноземних юрисдикціях необхідні та використовуються саме для передачі їх у blind trust (довірчу власність)”.

В “Авеллумі” також стверджують, що банківські рахунки цими компаніями не відкривалися, і вони не здійснювали жодних фінансових операцій.

“Відтак будь-які твердження про ухилення від сплати податків є безпідставними”, – наполягають вони.

Юристи також стверджують, що Петро Порошенко не повинен був декларувати ці компанії, оскільки їхні статутні фонди не оплачувалися, а акції Порошенка номінальної вартості не мали.

В “Авеллумі” запевнили, що після передачі активу у довірчу власність отримувачем виплат буде не офшорна, а українська юридична особа.

“Тому всі податки сплачуватимуться в Україні, і прибутки відповідно до законодавства і банківського регулювання залишатимуться в Україні”, – запевнили юристи.
Вони додали, що створення цих офшорів не впливає на оподаткування “Рошену” в Україні, який продовжує сплачувати податки відповідно до українського законодавства.

Авеллум - пояснення юристів щодо офшорів Порошенка

Нагадаємо, 3 квітня ЗМІ опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів, політиків і відомих людей різних професій до приховування своїх активів в офшорних компаніях Панами. Серед них, крім інших, виявився Петро Порошенко, який після обрання на президентство обіцяв продати корпорацію “Рошен”.
Дії Порошенка можуть суперечити закону, оскільки він відкрив нову компанію, перебуваючи в кріслі президента, і не вказав цей актив у фінансовій декларації.

Читайте також:
“Розкриття офшорів Порошенка – радше його політична відповідальність,
а не юридична”, – “Слідство.інфо”

Мер Одеси принаймні з 2002 року є громадянином Росії

Mossack Fonseca: “Найбільший злив в історії журналістики” – злочин проти приватності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна