Вища рада юстиції відмовилася звільнити суддів, які забороняли Євромайдан

 

Вища рада юстиції відмовилася схвалити звільнення за порушення присяги судді Окружного адміністративного суду Києва Богдана Саніна та суддів Київського апеляційного адмінсуду Ігоря Лічевецького і Володимира Мельничука, які виносили рішення про заборону акцій Євромайдану в 2013-2014 роках у Києві.

Про це повідомив у своєму “Фейсбуці” адвокат “Автомайдану” Роман Маселко.

“Вища рада юстиції вирішила, що судді, які фактично заборонили Євромайдан у Києві і таким чином легітимізували дії “беркутівців” із його розгону, нічого не порушили і не підлягають звільненню“, – написав Маселко.

На своєму засіданні ВРЮ розглянула висновки дисциплінарної секції та тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції щодо Саніна, Лічевецкого і Мельничука.
І, за словами Маселка, відмовила у внесенні подання про звільнення згаданих суддів.

“Рішенням Саніна було заборонено будь-які мирні зібрання з 1 грудня 2013 року по 7 січня 2014 року на вулицях Банковій, Грушевського, Богомольця, на Європейській площі, Майдані Незалежності та в парку «Хрещатий». Лічевецький та Мельничук це рішення залишили у силі”, – нагадує адвокат.

“Важливий факт – третя суддя апеляційного суду Мацедонська В.Е. не погодилась з колегами та написала окрему думку”, – додав Маселко.

У вересні 2014 року ТСК з перевірки суддів дійшла висновку про порушення присяги в діях Саніна, Лічевецького та Мельничука і своїм висновком від 24.09.2014 №4/02-14 встановила, що ці судді мають бути звільнені.

“Але ВРЮ вирішила інакше. У мене до сих пір питання – для чого взагалі треба було створювати ТСК, якщо для Вищої ради юстиції її висновок не має жодного значення”, – наголосив Маселко.

Читайте також:
Завдяки Генпрокуратурі одіозний суддя Вовк знову виносить вироки в Печерському суді

Суд виправдав колегу, який позбавляв прав автомайданівців

Одеський суддя-стрілець порізав вени й перебуває в лікарні. Його захищає Рада суддів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.