Співробітника ООН в Україні взяли у полон в Донецьку

 

Представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні повідомляє про те, що бойовики в Донецьку затримали їхнього співробітника та утримують в полоні.

“ООН глибоко стурбована тим, що одного з її співробітників утримують у полоні в Донецьку. Та інформація, яку ми маємо, свідчить, що з ним поводяться добре”, – ідеться у заяві місії ООН в Україні.

В ООН зазначили, що мобілізували всі канали, щоб забезпечити негайне і безумовне звільнення свого працівника.

“ООН закликає всі сторони, включаючи ЗМІ, проявити повагу до співробітника місії та його родини на цій чутливій фазі переговорів щодо його звільнення”, – зазначено в повідомленні.

За інформацією Ірини Геращенко, уповноваженої України з питань мирного врегулювання на Донбасі, співробітник ООН був затриманий 8 квітня у Донецьку, це громадянин України.

Надалі “всі ці дні міжнародні гуманітарні місії, СБУ, МЗС, мінська гуманітарна група докладали максимум зусиль, працювали в дипломатичній і політичній площині, застосовували всі можливі непублічні зусилля задля звільнення українця, який має особливий міжнародний імунітет. На жаль, на сьогодні він залишається в тюрмі”, зазначила Геращенко.
До нього не допускають представників міжнародних місій – ані Червоний Хрест, ані ООН, ані ОБСЄ, додала депутатка.

За її словами, питання про звільнення ООНівця буде порушено під час мінських переговорів наступного тижня.

“Ми будемо піднімати це питання на Мінських переговорах, бо йдеться про безпеку гуманітарних місій. Ми звертаємося до ОРДО з вимогою відпустити співробітника місії ООН”, – сказала Геращенко.

Нагадаємо, раніше представники Об’єднаних Націй неодноразово викривали велику кількість кадрових російських військових в арміях “ДНР/ЛНР”.

Читайте також:
ООН: На Донбасі – безліч найманців з Росії, але Україна не розслідує ці факти

Путін закрив офіс ООН з прав людини, бо той викрив масове вербування вояків РФ
для війни на Донбасі, – “Інфоспротив”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна