Затриманий у Донецьку працівник ООН – колишній полковник СБУ з “Альфи”. ОНОВЛЕНО

 

Бойовики “ДНР” заявляють, що затриманий ними в Донецьку представник місії ООН є полковником СБУ. Про це повідомляють сайти терористичного угруповання.

“8 квітня 2016 року МГБ ДНР затриманий громадянин України Супрун Юрій Вікторович, полковник СБУ, в минулому один з командирів підрозділу “Альфа” в місті Києві, який діяв на території Донецької і Луганської областей. У ході затримання він заявив, що є чинним представником Місії ООН в місті Донецьку”, – йдеться в повідомленні на сепаратистському сайті ДАН.

Всупереч офіційній заяві Місії ООН в Україні, в “ДНР” стверджують, що Супрун не був заявлений як співробітник місії ООН, його офіційний статус і справжні причини перебування на окупованій території Донбасу нібито невідомі.

“З урахуванням наявних даних про причетність Супруна до проведення розвідувально-диверсійної діяльності на території ДНР, вказану особу затримано до з’ясування його статусу, обставин перебування в “республіці”, – заявили терористи.

ОНОВЛЕНО. Юрій Супрун – не нинішній, а колишній працівник СБ України. Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

“Він (Супрун) не є співробітником СБУ, хоча колись дійсно працював у службі, а є представником Місії ООН, і його затримання бойовиками є ганебним проявом порушення міжнародних угод, оскільки на цього чоловіка розповсюджуються всі норми імунітету ООН”, – цитує Ткачука УНІАН.

За його словами, Супрун перебував з офіційною місією на тимчасово окупованій території і мав при собі всі необхідні документи, які підтверджують його статус.

Нагадаємо, сьогодні Місія ООН в Україні повідомила про взяття в полон співробітника організації та закликала звільнити його.
У свою чергу уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що співробітник Організації Об’єднаних Націй, якого бойовики утримують у Донецьку, – громадянин України, який має особливий міжнародний імунітет, і питання про його звільнення буде порушене на переговорах у Мінську наступного тижня.

Читайте також:
ООН: На Донбасі – безліч найманців з Росії, але Україна не розслідує ці факти

Путін закрив офіс ООН з прав людини, бо той викрив масове вербування вояків РФ
для війни на Донбасі, – “Інфоспротив”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна