Мешканці Луганщини просять допомагати їм книжками, а не макаронами

 

Видавці з різних міст України передали близько 500 українських книжок у Луганську область, на територію, наближену до зони АТО.
Як повідомили Новинарні в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України, йдеться про твори художньої літератури, історичні, науково-популярні, дитячі видання, які привіз на Луганщину перший заступник голови Держтелерадіо Богдан Червак.

Два пакунки дитячих книжок – розмальовок, абеток, лічилок, казок – отримали вихованці двох дитячих садочків селища міського типу Новоайдар. Як за заначається в повідомленні, всі книги виготовлені на чудовому папері й багато ілюстровані.

У районну середню школу та школу в села Новоохтирка Новоайдарського району було передано спеціально сформовані для школярів добірки пізнавальної й історичної літератури.
За словами Червака, у школах “всюди присутня українська символіка, є стенди, присвячені героям Небесної Сотні, діти виховуються на українських традиціях”.

“Місцеві жителі щиро дякували видавцям і казали: «Не везіть нам уже макарони і рис. Ми не голодні. Харчів у нас достатньо. Якщо є бажання допомогти – передайте українські книги та газети, яких ніколи не буває забагато, спортивний інвентар для молоді – футбольні м’ячі, скакалки тощо”», – розповів перший заступник голови Держтелерадіо.

Він також відвідав місто Щастя, де передав видання з історії України й сучасну публіцистику бійцям 92-ї бригади ЗСУ.

Благодійну акцію зі збору книг для жителів Луганської та Донецької областей і військових зони АТО організувало за дорученням Держкомтелерадіо ПАТ “ДАК «Укрвидавполіграфія»”. Лише в 2015 році було зібрано та передано більше 5 тисяч книжок для бійців АТО, військових госпіталів, переселенців, дитячих будинків. Ще стільки ж надійшло у навчальні заклади (школи, ПТУ, виші) Луганської та Донецької областей.

До акції підключилися видавництва “Ранок”, “Пегас”, “Видавництво Старого Лева”, “Грамота”, “Дніпро”, “Либідь”, “Освіта”, “Веселка”, “Мистецтво”, “Світ”, “Україна”, “Каменяр”, “Фоліо”, “Клуб сімейного дозвілля”, “Махаон Україна” та інші.

Читайте також:
В уряді прозвітували про розширення бюджетної програми “Українська книга”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.