У Сирії вночі “завалили” російського “Нічного мисливця”

 

Ударний гелікоптер Мі-28Н “Нічний мисливець” ПКВ Росії вночі зазнав катастрофи в Сирії. Про це повідомили в міноборони РФ.

“12 квітня 2016 року о 1:29 за московським часом при виконанні польотів у районі міста Хомс (Сирійська Арабська Республіка) зазнав аварії вертоліт повітряно-космічних сил Росії Мі-28Н. Два члени екіпажу загинули”, – повідомляє ТАСС із посиланням на МО РФ.

При цьому в міноборони РФ наголосили, що вертоліт не був збитий. “За доповіддю з місця аварії, вогневого впливу на вертоліт не було”, – зазначили в міністерстві.

На місці катастрофи працює оперативна група фахівців з розслідування льотних пригод.

Читайте також:
Путін дав “Героя РФ” коригувальнику, якого в Сирії знищила російська авіація

Нагадаємо, Росія почала військово-повітряну операцію в Сирії 30 вересня 2015 року. США, Британія та інші країни НАТО заявляють, що основною ціллю російських військових є не терористи, а помірна опозиція до президента Башара Асада. Правозахисні організації також звинувачували Москву в загибелі мирних жителів і руйнуванні цивільної інфраструктури.

14 березня Путін дав наказ про виведення переважної частини військ РФ із Сирії, однак американська розвідка заявила, що росіяни натомість ще більше розширюють свою військову інфраструктуру в САР.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна