Дружина Клімкіна не спілкується з “ватним” батьком, який отримав медаль “За возвращение Крыма”

 

В інтернеті спалахнув скандал навколо міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. Пильні блогери виявили, що батько його нової дружини, Марини Михайленко, отримав російську медаль “За повернення Криму” й активно спілкується з окупаційною владою півострова.

У “Фейсбуці” поширюють фото Юрія Михайленка, взяте з офіційного сайту міської ради й адміністрації Євпаторії. У замітці, проілюстрованій цією фотографією, зазначається, що генерал-майор у відставці Михайленко обговорював з окупаційною владою “питання взаємодії в частині патріотичного виховання підростаючого покоління”.

На мундирі тестя глави МЗС розгледіли путінську медаль “За возвращение Крыма” та велику георгіївську стрічку.

Дописувачі соцмереж також зазначають, що за президентства Януковича Юрій Михайленко був головою громадської ради при Міністерстві оборони (яке очолював ставленик Кремля Павло Лебедєв), а відразу після Революції гідності подав у відставку з формулюванням “у зв’язку зі станом здоров’я”.

Додаткової скандальності цій ситуації в очах соцмереж додає те, що Марина Михайленко, з якою Клімкін розписався відносно недавно, обіймає посаду заступниці голови департаменту зовнішньої політики і європейської інтеграції в адміністрації президента України.

“Я не люблю конспірологчних теорій, але складається враження, що міністра закордонних справ завербувало ФСБ! Минулого року Клімкін одружився на жінці, батько якої отримав від міноборони Росії медаль “за повернення Криму”, – написав, зокрема, “свободівець” Олександр Аронець, закликавши президента Порошенка “звільнити непрофесійного міністра Клімкіна, який провалив референдум в Нідерландах, до того ж є, як мінімум під серйозним впливом Росії”.

Водночас багато дипломатів, а також людей, які співпрацювали з Мариною Михайленко, у коментарях наголошують на її патріотизмі та відданості Україні.

Відчепіться від Марини! Абсолютно благородна людина з невірогідним інтелектом, і я бачив, як вона паше на Україну, і знаю, що вона справжня патріотка. Ясно, що їй зараз надзвичайно важко. Не треба її мучити. Будь ласка, включіть людяність”, – написав у коментарях до фото генерал-майора Михайленка радник посольства України в Хорватії Юрій Лисенко (також відомий як поет Юрко Позаяк).

Відреагувала на скандал і сама Марина Михайленко. У відвертому дописі вона нагадала, що батьків не обирають, і заявила, що “подвиг” Павлика Морозова повторювати не збирається.

“Я не збираюся зрікатися свого батька, не дивлячись на те, що вже деякий час не спілкуюся з ним. «Подвиг Павлика Морозова» навіть в моєму напіврадянському дитинстві (закінчила школу в 1992 році за незалежної України) не викликав у мене нічого, окрім огиди. Я буду завжди вдячна моїм батькам за все, що вони для мене зробили”, – наголосила Михайленко.

З огляду на інформацію, що була поширена в інтернеті стосовно мого батька, вважаю за необхідне зазначити таке.1. Мої п…

Опубліковано михайленко мариною 8 квітня 2016 р.

 
Дружина Клімкіна також розповіла, що її предки були тісно пов’язані з Кримом, анексія якого стала для неї особистою трагедією.

“Російська агресія руйнує не тільки домівки, вона руйнує багаторічну дружбу та сім’ї, розводить по різні сторони барикад навіть найбільш близьких людей. Це є трагедією багатьох українських родин, і кожній з них цей біль доводиться переживати особисто. Мені ж – публічно”, – зауважила Михайленко.

Вона зазначила, що “за відсутності інших аргументів та фактів” її та її родину можуть активно використовувати в інформаційній війні проти Клімкіна, чий професіоналізм стоїть комусь на заваді.

Читайте також:
Контррозвідка СБУ взяла на гарячому двох завербованих агентів ГРУ ГШ РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.