Для ескалації біля Авдіївки штаб АТО пропонує “дзеркальне” патрулювання ЄБСЄ і СЦКК

 

Задля деескалації ситуації в районі Авдіївки українська сторона закликала відновити практику “дзеркального” патрулювання представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та СЦКК – Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Про це сьогодні повідомила прес-служба штабу АТО.

“Впродовж останнього тижня, починаючи з 2 квітня, відбулося значне загострення ситуації в районі Авдіївки. Наразі це найнебезпечніша точка в зоні АТО. Цинічно порушуючи мінські домовленості, бойовики незаконних збройних формувань з окупованих територій (із Ясинуватої, Мінерального, Яковлівки та Крутої Балки) систематично обстрілюють з важкого озброєння район промзони”, – йдеться в повідомленні штабу.

За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, які перебувають у безпосередній близькості від лінії зіткнення сторін, впродовж тижня в районі авдіївської промзони бойовики НЗФ випустили у бік сил АТО 584 снаряди та міни, а саме – 32 снаряди із танка, 16 – із артилерійських систем калібра 122 мм, 131 міну калібру 120 мм та 405 – калібру 82 мм.
Загалом же за тиждень район Авдіївки із застосуванням важкого озброєння було обстріляно 98 разів, порахували в штабі АТО.

Ускладнення ситуації в цьому районі призвело до загибелі цивільної беззахисної особи. У штабі нагадали, що вчора, 8 квітня, у наслідок мінометного обстрілу з боку НЗФ загинула мирна мешканка Авдіївки, котра перебувала на власній приватній садибі.

Українська сторона розцінює нарощування обстрілів по позиціях Збройних Сил України у районі Авдіївки з боку бойовиків як пряме порушення домовленостей за Мінськими угодами та закликає відновити запропоновану українською стороною Спільного центру практику щоденного направлення чотирьох “дзеркальних” патрулів ОБСЄ до ключових точок у районі Авдіївки-Ясинуватої, що дозволить здійснювати об’єктивний контроль ситуації та оперативно реагувати на порушення режиму припинення вогню, йдеться в заяві.

Читайте також:
Голова Донецької ВЦА закликав до великої війни з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.