Новий теракт ІДІЛ на Синаї: семеро загиблих

 

Щонайменше семеро осіб загинуло, ще 15 поранені на Синайському півострові в Єгипті в результаті двох терактів, повідомило 8 квітня ліванськ видання “Дейлі стар”.
Серед загиблих – шість єгипетських військових і одна жінка.

Відповідальність за теракти взяла на себе терористична організація “Ісламська держава” (ІДІЛ). Бойовики привели в дію вибухові пристрої, встановлені біля доріг, коли повз міни проїздив транспорт єгипетських військових.

Нагадаємо, на Синайському півострові (азіатська частина Єгипту) влада країни веде боротьбу з екстремістами, які активізувалися після зміщення в 2013 році з посади президента Мухаммеда Мурсі, який представляв організацію “Брати-мусульмани”.

Нагадаємо, попередній теракт ІДІЛ у північній частині Синаю відбувся 20 березня, тоді внаслідок атаки на КПП загинули 13 поліціянтів і 5 нападників.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна