Порошенко пояснив, чим він відрізняється від інших фігурантів Panama Papers

Президент України Петро Порошенко стверджує, що єдиний з усіх фігурантів “панамських архівів” використав прозорий підхід у передачі в управління трасту своїх активів компанії Roshen.
Про це він заявив сьогодні, 6 квітня, виступаючи в Національному прес-клубі в Токіо, повідомляє “Укрінформ“.

“Продемонстровані підходи з огляду на повну прозорість цього механізму є унікальними. Основна позиція полягала в тому, що жодна копійка не проходила через цю компанію, не відкривалися рахунки, кошти не виплачувалися, а все, що було створено, – це механізм переведення моїх активів під управління інвестиційного банку, який має солідну репутацію”, – сказав Порошенко.

Він запропонував подивитися на деталі цієї транзакції і пересвідчитися, що все було зроблено дуже прозоро, і саме в цьому полягає відмінність від згаданих у Panama Papers справ, які стосувалися Ісландії, Росії чи інших країн.

Порошенко підкреслив, що не існує інших механізмів передачі активів в управління банку у прозорий спосіб, аніж створення SPV (юридично-правової структури, яка створюється для певних цілей і при цьому юридично не залежить від свого засновника).

“Це підхід, який лише я використовував з-поміж усіх інших фігурантів справи з “Панамськими документами”, –  заявив Порошенко.

Як писала Новинарня, 3 квітня ЗМІ опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів, політиків і відомих людей різних професій до приховування своїх активів в офшорних компаніях Панами. Серед них, крім інших, виявився Петро Порошенко, який після обрання на президентство обіцяв продати корпорацію “Рошен”.
При цьому юристи Порошенка повідомили, що корпорація платить усі податки в Україні, а реєстрація офшору “в іноземній юрисдикції була єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі” перед продажем “Рошену”.

Читайте також:
Юристи Порошенка пояснили, що офшор якраз і потрібен
для передачі активу в сліпий траст

“Розкриття офшорів Порошенка – радше його політична відповідальність,
а не юридична”, – “Слідство.інфо”

“Північний майдан”. Прем’єр Ісландії подав у відставку через панамський офшор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.