Окупанти перестали пускати в Крим авто з українськими номерами

 

У Державній прикордонній службі України нагадують про заборону в’їзду на материкову частину країни машинам з номерними знаками, виданими в анексованому Росією Криму.
Ідеться про російські номери серії 82 (Крим) та 92 (Севастополь).

“Будь-які документи, видані окупантами на Кримському півострові, є недійсними. Це стосується і документів на транспортні засоби, які вже зареєструвалися за російським законодавством в АР Крим. Тому такі автомобілі через адміністративний кордон не пропускатимуть”, – повідомила прес-служба ДПСУ.

Водночас із початку квітня окупаційна влада не пускає в Крим авто з українськими номерами серії АК (Крим).

Наразі співробітники Держприкордонслужби України вже зафіксували майже 30 авто з Криму з українськими номерами, які російські служби не пустили на півострів.

Як інформують “Крим. Реалії”, окупаційна російська влада зобов’язала автомобілістів до 1 квітня 2016 року замінити реєстраційні знаки, видані до 18 березня 2014 року відповідно до законодавства України.

У підконтрольній Росії прокуратурі Криму розробили порядок притягнення до відповідальності власників автомобілів, які не перереєстрували українські автомобільні номери до 1 квітня. Таких водіїв штрафуватимуть з 1 квітня після усного зауваження.

При цьому депутати підконтрольного Росії кримського парламенту 24 березня ухвалили рішення звернутися до федеральних органів влади з проханням про продовження перереєстрації автотранспорту до кінця 2016 року. Однак реакції Москви на це звернення поки немає.

В анексованому Росією Криму почався ажіотаж у зв’язку з вимогою замінити реєстраційні документи і номери на автомобілі з українських на російські. Через масштабні черги окупаційна прокуратура Криму зажадала від МРЕВ працювати також ночами.

Читайте також:
Росія посилює свій військовий контингент у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна