Одесити протестують проти нового-старого прокурора. Саакашвілі їде в Київ до президента

 

В Одесі під будівлею обласної прокуратури відбувається безстрокова акція проти новопризначеного прокурора області Миколи Стоянова та проти влади загалом.
Як повідомляє “Думская“, кілька сотень протестуючих прийшли до прокуратури з гаслами “Банду геть!” і “Стоянов, пішов геть!” після того, як зібралися біля пам’ятника дюку Ришельє.

У своєму анонсі акції організатори зазначили: “В Одесі склалася небезпечна ситуація. Прокурором області призначено людину, що втілює стару корупційну систему. Приходьте, якщо ви хочете, щоб прокуратура чесно виконувала свою роботу, а не кришувала бізнес, щоб прокуратура була опорою законності, а не розправлялася з людьми, які прагнуть змінити на краще нашу країну , щоб відправити стару корупційну систему у небуття”.

У народному вічі взяв участь голова Одеської обласної держадміністарції Михеїл Саакашвілі, який заявив що “головна лінія оборони проходить не в Одесі, а в Києві і по всій Україні”.
Саакашвілі повідомив, що 3 квітня поїде в Київ, матиме зустріч із президентом Порошенком та заявить про потребу усунути корупціонерів із Генпрокуратури і Стоянова – з обласної прокуратури.

Нагадаємо, Миколу Стоянова поновили на посаді прокурора Одещини після звільнення Давида Сакварелідзе, який виступав із критикою генпрокурора Шокіна.
Микола Стоянов раніше працював на різних посадах в органах прокуратури Одеської області, в тому числі заступником прокурора області, за часів президентів Кучми та Ющенка був прокурором Миколаївської області, також – помічником Генпрокурора.
За даними сайту 048.ua, він фактично володіє чотирма ресторанами в Одесі, нерухомістю в Одеській, Миколаївській областях та Іспанії, великим автопарком тощо.

Один з учасників мітингу, заступник голови ОДА Саша Боровик в ефірі каналу “112 Україна” заявив, що пікети проти Стоянова в тій чи іншій формі тривають уже п’ять днів і по суті перетворилися на протести “проти системи”, адже мітингувальники вимагають не лише відставки Стоянова і не так закликають до повернення в прокуратуру Сакварелідзе, як загалом виступають проти реваншу колишньої влади, виступають проти мера Труханова, екс-“регіонала” Ківалова тощо.

Боровик виклав у мережу відео з мітингу, з якого видно, що протести проходять під червоно-чорними й синьо-жовтими прапорами.

Учасники акції, виступаючи на мітингу, говорили про безстрокові акції протесту і третій Майдан.
За даними ЗМІ, активісти ухвалили рішення вранці 4 квітня влаштувати ще одне активне блокування прокуратури.

Читайте також:
“Партія Саакашвілі”: пауза після проміжної поразки

Саакашвілі: Одесою керує мафія

Прокурор з команди Сакварелідзе, якого взяли з хабарем, вийшов під заставу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна