Азербайджан оголосив про припинення воєнних дій у Нагірному Карабасі. Вірмени спростовують. ОНОВЛЕНО

 

Уряд Азербайджану оголосив про рішення в односторонньому порядку припинити воєнні дії, які поновилися у Нагірному Карабасі 2 квітня.
Про це повідомляє “Інтерфакс-Азербайджан” із посиланням на міністерство оборони країни.

Зазначається, що дане рішення ухвалене з урахуванням звернень міжнародних структур та миролюбної політики, яка проводиться державою.

“Збройні сили Азербайджану призупинили контрнаступ і відповідні заходи проти ворога та приступили до зміцнення оборони звільнених територій”, – вказано в заяві.

“У разі, якщо збройні сили Вірменії не облишать свої провокаційні дії та продовжать обстріли житлових пунктів і бойових позицій, збройні сили Азербайджану продовжать наступальні операції з використанням усіх наявних на озброєнні засобів”, – заявили в МО АР.

Раніше в міноборони Азербайджану заявляли, що в зоні карабаського конфлікту обстановка залишається складною, за даними ЗМІ, з Вірменії в невизнану республіку доставлені ракетні комплекси “Точка-У”, “Скад”, ракетні системи залпового вогню “Смерч”.

Після загострення 2 квітня бої тривали й у ніч на 3 квітня.

Азербайджан повідомив про 12 загиблих зі свого боку за півтори доби, Вірменія – про 18 зі свого.

Це найбільше загострення карабахського конфлікту за останні 20 років. До припинення вогню закликали генсек ООН, держсекретар США, Мінська група ОБСЄ, президент РФ Путін та ін.

ОНОВЛЕНО. “Міністерство оборони” Нагірно-Карабахської республіки спростувало повідомлення офіційного Баку про припинення військових дій. Речник відомства Сенор Асратян заявив, що “в даний час бойові дії тривають”.

Він розповів, що за останню добу було підбито 15 танків і бойових машин піхоти противника. Також він спростував заяву міноборони Азербайджану про знищення в ході нічних сутичок 10 вірменських танків. “Це черговий прояв нестримної фантазії азербайджанської сторони. У нас підбитий один танк”, – сказав Асратян.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна