АТО: “сепари” підключили гаубиці і втратили чотирьох загиблими

 

“За минулу добу (30 березня) в результаті бойових дій загиблих немає, проте один наш військовослужбовець отримав поранення”, – повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.
Він уточнив, що поранення військовослужбовець отримав поблизу Авдіївки внаслідок злочинного обстрілу з боку бойовиків.

Спікер АП підтвердив, що сьогодні, 31 березня, приблизно з 6:00 до 7:00 ранку бойовики обстріляли позиції ЗСУ поблизу Зайцевого і Майорська, випустивши близько 200 мін по наших позиціях. “Попередньо можу сказати, що сили АТО під час цих злочинних дій бойовиків зазнали деяких втрат, проте ці дані ми будемо озвучувати завтра”, – сказав Мотузяник.
Натомість про одного загиблого – киянина з позивним “Годзілла” – повідомила волонтер Ольга Решетилова. “Годзенко Дмитро Олександрович, 17-й окремий мотопіхотний батальйон. Киянин. Загинув 31 березня близько 6-ї ранку під час мінометного обстрілу”, – написала вона в соцмережі.

Щодо статистики минулої доби, то 30 березня бойовики здійснили 39 обстрілів укріплень ЗСУ. Зокрема, 32 рази обстріляли позиції сил АТО на Донецькому напрямку, розповів полковник Мотузяник. Серед іншого, ворог знову застосовував ствольну артилерію, зокрема 122-мм гаубиці.

“Бойовики активізувалися на північно-західній околиці Горлівки. Тут активно ведуть вогонь снайпери, бойовики стріляють у напрямку багатьох опорних пунктів українських військ”, – зазначив речник АП.
За даними прес-центру АТО, також на Донецькому напрямку бойовики сім разів обстрілювали рубежі Авдіївки з мінометів. Зі зброї калібру 120 та 82 мм було скеровано проти сил АТО поблизу Опитного та Пісків.

 

Крім того, загострилася обстановка на Маріупольському напрямку. На ділянці Гнутове – Широкине бойовики відкривали вогонь з мінометів, випустивши понад 100 мін.

На Луганщині незаконні збройні формування обмежились провокаціями сил АТО, здійснюючи обстріли зі стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів великого калібру в районі Трьохізбенки.

У прес-центрі штабу АТО наголошують, що, незважаючи на тактику ведення вогню з усіх калібрів одночасно та підвищення інтенсивності обстрілів на окремих ділянках фронту, позиції сил АТО залишилися незмінними.

Читайте також:
П’яний до безпам’ятства боєць ЗСУ забрів у полон до бойовиків
і дав інтерв’ю. ВІДЕО, реакція Геращенко

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про чергові втрати серед російських військових у складі диверсійно-розвідувальних груп.

“Зафіксовані чергові втрати в розвідувальних підрозділах частин і з’єднань 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, що діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп 30 березня: загинуло двоє і дістали поранень троє російських військовослужбовців 5-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк); загинув один і дістали поранень двоє російських військовослужбовців 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка); загинув один і дістали поранень двоє російських військовослужбовців 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ)”, – зазначено в повідомленні ГУР на його сайті в четвер.

Що стосується останнього епізоду, то один диверсант поранений під час невдалої спроби опрацювання проходу в мінних загородженнях, другий – внаслідок помилки під час повернення ДРГ з бойового завдання: в результаті перестрілки з власними підрозділами передових позицій поранень дістав начальник розвідки штабу полку підполковник ЗС РФ Микола Маршин, інформує українська військова розвідка.

У ГУР також вказують на нові випадки дезертирства серед російських військових на Донбасі. Так, 29-30 березня дезертирували п’ять російських військовослужбовців: троє – із складу 2-го батальйону і двоє – з артилерійського підрозділу полку. Одному з утікачів, громадянинові Росії Івану Пономарьову, вдалося безперешкодно перетнути українсько-російський кордон. А громадянин РФ Олександр Алікін був затриманий на українсько-російському кордоні підрозділом внутрішніх військ МВС РФ.
Ще троє дезертирів 2-го батальйону затримані жителями Новоазовська на спробі угону приватного автомобіля.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна