Великодній теракт у Пакистані: 72 жертви, серед них більшість – мусульмани

 

До 72 осіб зросла кількість жертв теракту в пакистанському місті Лахор. Серед загиблих – 29 дітей, повідомляє АР. Поранень зазнали більше 300 людей.

Теракт був здійснений терористом-смертником, який підірвав себе за допомогою поясу шахіда біля головного входу в дитячий парк Гульшан-е-Ікбаль у день святкування християнського Великодня за західним обрядом. Жертвами замаху стали в основному жінки й діти.

Пакистанська влада заявила, що внаслідок теракту в парку загинуло більше мусульман, ніж християн. Серед жертв атаки 14 були християнами, 44 – мусульманами, віросповідання решти встановити не вдалося.

Відповідальність за вибух взяла на себе ісламістське терористичне угрупування “Джамаат-уль-Ахрар”.

За попередніми даними, теракт скоїв 28-річний Мухаммад Юсеф Фарід, викладач релігійної школи в іншому місті цієї ж провінції Пенджаб.

Сьогодні стало відомо, що за підозрою в організації теракту в Лахорі заарештовано 50 осіб. Проведено обшуки. У підозрюваних вилучено зброю та боєприпаси.

Президент Пакистану Мамнун Хусейн і глава провінції Пенджаб Рафік Малік Мухаммад Раджвана засудили теракт. У країні оголошено триденний траур.

Читайте також:
Теракти в Брюсселі забрали життя 34 людей. Поліція розшукує підозрюваного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна