У Нових Петрівцях відзначили другу річницю створення Нацгвардії. ФОТО

 

Національна гвардія України 26 березня відзначила свій другий “день народження”. З нагоди свята у навчальний центр НГУ в селищі Нові Петрівці, на показову “перевірку всебічного забезпечення та вогневої майстерності підрозділів НГУ”, приїхали президент Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та інші високопосадовці.

Гостям показали роботу зенітних, артилеристських, мінометних розрахунків, тренування кінологічних груп, висадку підрозділів із гелікоптерів у режимі зависання, змоделювали операції із захоплення будівлі та звільнення заручників тощо.

Нацгвардія-гелікоптер

Президент у своєму виступі привітав гвардійців із професійним святом і заявив, що НГУ добре показала себе в умовах гібридної війни.

“Вашу мужність і ваш героїзм оцінили належним чином не лише український народ і наші друзі, але й вороги. Не даремно саме Національною гвардією лякає наших супротивників ворожа пропаганда”, – сказав Порошенко.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (ліворуч) і президент Порошенко у тренувальному центрі НГУ в Нових Петрівцях

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (ліворуч) і президент Порошенко у тренувальному центрі НГУ в Нових Петрівцях

“Національна гвардія України – це три потужних поняття в одному. «Україна» – найбільше і найсвятіше, що у нас є. «Гвардія», що походить від слів «сторожа», яка нас захищає. «Національна», що значить справді народна. Таке поєднання накладає на нацгвардійців особливу відповідальність. І вона вам по плечу і по силах. У бійців Нацгвардії є не тільки потужна зброя, а й уміння міцно її тримати в руках. Ви завжди на висоті, завжди виконуєте поставлені перед вами завдання”, – наголосив президент.

Порошенко-нацгвардія

Він також нагадав, що два роки тому на цьому самому навчальному полігоні у Нових Петрівцях склали присягу перші батальйони Нацгвардії:

“Тоді це були перші хлопці, які прийшли прямо з Майдану, вихідці із сотень Самооборони Майдану, які за короткого, але ефективного тренування та навчання перетворились на справжніх воїнів”.

Нацгвардія-Порошенко-кікімора

Президент вручив військовослужбовцям Нацгвардії державні нагороди та передав ордери на квартири тим, хто відзначився під час виконання службово-бойових завдань. Глава держави також зауважив, що 180 нацгвардійців загинули, захищаючи суверенітет і незалежність України.

Фото прес-служби президента
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна